MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Άλμπουμ

Άλμπουμ#5: Γιώργος Κοτανίδης

Γνήσιο παιδί της γενιάς του, δραστήριος, πολιτικοποιημένος, ανήσυχος έζησε τη νιότη του μέσα σε ρόλους και την ωριμότητα του μέσα σε επιλογές. Ο Γιώργος Κοτανίδης κοιτάζει 40 χρόνια πίσω – αν και απολύτως σημερινός – και φωτογραφίζει την πορεία του σε εννιά κάδρα.

Monopoli Team

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της θεατρικής μου ζωής ήταν το 1970, όταν τελειώνοντας τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, δημιουργήσαμε το «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ» μαζί με τους Κώστα Αρζόγλου, Μηνά Χατζησάββα, Άννα Μιχαλιτσιάνου, Γιάννη Λεκκό, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργο Σαμπάνη, Δημήτρη Καμπερίδη, Χριστίνα Σιμοπούλου.

giorgos kotanidis almpoum1.png
1970: Η φωτογραφία είναι από την πρώτη παράσταση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ “’Οπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.

giorgos kotanidis almpoum2.png
1971: Από την «Ιστορία του Αλή Ρετζο» του Πέτρου Μάρκαρη, πρώτη ομαδική σκηνοθεσία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Ήταν μια μεγάλη στιγμή η απόφασή μας να δουλέψουμε ομαδικά.

giorgos kotanidis almpoum3.png
1974-75: Από την τελευταία μου παράσταση στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ “Ο Τυχοδιώκτης” του Μ. Χουρμούζη. Με τους Σ. Φασουλή, Γ. Κοτανίδη, Ν. Σκυλοδήμο, Γ. Σαμπάνη

giorgos kotanidis almpoum4.png
1973: Από τη συνεργασία μου με την Άννα Συνοδινού: Αίμονας στην «Αντιγόνη» του Μπέρτολντ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού

giorgos kotanidis almpoum5.png
1979: Στο Ηρώδειο με την Ειρήνη Παππά στο «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Για μια δωδεκαετία δεν έπαιξα καθόλου στο θέατρο, έκανα σινεμά, τηλεόραση και άρχισα να γράφω. Μια σημαντική στιγμή ήταν όταν επανήλθα το 1996, ύστερα από πρόταση του Γιάννη Χουβαρδά, στο «Θέατρο του Νότου» με την παράσταση «Η κουνημένη αχλαδιά» που ήταν από μονόπρακτα του Ζορζ Κουρτελίν σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

giorgos kotanidis almpoum6.png
Στο ρόλο του Φλος με τον Αλέξανδρο Μυλωνά

giorgos kotanidis almpoum7.png
Στο ρόλο του Μπαντέν

giorgos kotanidis almpoum8
Ηρώδειο 1996: Συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή στον «Δον Κιχώτη» μια διασκευή του Λεωνίδα Ντε Πιαν που συνδύαζε πρόζα και μπαλέτο.
giorgos kotanidis almpoum9
Η σημαντικότερη στιγμή στα τελευταία χρόνια ήταν το 2004, όταν δημιούργησα την ομάδα «Σαλτιμπάγκοι» και ανέβασα αρκετά έργα με πρώτο το “QED” ή “Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν” σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη που έγινε μεγάλη επιτυχία και το έπαιξα για δύο χρόνια και αργότερα σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Είναι η παράσταση που ανέβασα και πάλι φέτος.

giorgos kotanidis almpoum10
2006-07: “Δέκατη Έβδομη Νύχτα” του Απόστολου Δοξιάδη όπου έπαιξα τον μαθηματικό Κουρτ Γκέντελ σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου Μια παραγωγή της ομάδας “Σαλτιμπάγκοι”.

giorgos kotanidis almpoum11
2007-08: Μια ακόμη παραγωγή των “Σαλτιμπάγκων” το “Μια τρελή μέρα” του Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ όπου έπαιξα το ρόλο του Φιλόσοφου Ντενί Ντιντερό σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη

giorgos kotanidis almpoum12
2008-09: Ανεβάζω το «Rock ‘n’ Roll» του Τομ Στόπαρντ όπου παίζω το ρόλο του Μαξ Μόροου και κάνω τη σκηνοθεσία. “Σαλτιμπάγκοι” και “Adam prod”

giorgos kotanidis almpoum13
2011: Θέατρο Θησείον: “COCK” Mike Bartlett σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου

giorgos kotanidis almpoum14
2012: Παίζω στην παράσταση «Περικλής» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με την οποία συμμετέχει το Εθνικό Θέατρο στην Ολυμπιάδα Σαίξπηρ που οργανώνεται στο GLOBE THEATER και συμμετέχουν θίασοι από όλο τον κόσμο. Στη φωτογραφία: η στιγμή του χαιρετισμού στο Globe Theater.

giorgos kotanidis almpoum15
2013: Συμμετέχω στην παράσταση “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο. Φωτογραφία με τη Μάγια Λυμπεροπούλου τη Θέμιδα Μπαζάκα, και τον Γιάννη Τσιτσάκη

giorgos kotanidis almpoum16
2014: Ροντόλφ στην “Δυτική αποβάθρα” του Μπερνάρ Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία Λουντοβίκ Λαγκάρντ στο Εθνικό Θέατρο. Η παράσταση παίχτηκε και στην Comedie de Reims.

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b