MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Εφευρέσεις και τα Μουσικά Οργανα των Αρχαίων Ελλήνων

Από τις 5 Οκτωβρίου δημιουργείται στην Helexpo Θεσσαλονίκης το νέο θεματικό πάρκο το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας όπου παρουσιάζονται δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή με ογδόντα εντυπωσιακά εκθέματα όπως το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος, τον “κινηματογράφο” του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη, μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

m3m5

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας παρουσιάζει δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και πρόκειται για το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο μουσείο στο είδος του παγκοσμίως.
Η έκθεση (ταξινομημένη σε ενότητες) ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής παρουσιάζοντας με πολύ κατανοητό και ενδιαφέροντα τρόπο το μεγαλείο της αρχαίας ελληνικής σκέψης και τεχνικής σε μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικής βαθμίδας, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες.

ant
Ένας αστρονομικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας που θα σας δοθεί η ευκαιρία να μάθετε πως λειτουργεί.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο είναι η : «Οι σημαντικότερες Εφευρέσεις και τα Μουσικά Όργανα των Αρχαίων Ελλήνων», του κ. Κ. Κοτσανά.

m1

Helexpo Θεσσαλονίκης
Διάρκεια λειτουργίας : Από 5 Οκτωβρίου ανοικτό για σχολεία (τηλέφωνο κρατήσεων 2310 291270) και κάθε Κυριακή ελεύθερο για κοινό, για 4 μήνες.

Περισσότερα από Art & Culture