MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι κορυφαίες συναυλίες του καλοκαιριού

Η ατζέντα με τα σημαντικότερα live του φετινού καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε!

author-image Χρήστος Σκυλλάκος

Οι καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές μας είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη ζωντανή μουσική, τις συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ. Είναι η essence αυτής της εποχής. Και όπως άλλωστε έλεγε και ο Αινστάιν «σκέφτομαι εν μέσω της μουσικής. Ονειροπολώ εν μέσω της μουσικής. Βλέπω τη ζωή μου σε συμφωνία με τη μουσική».

Τα Φεστιβάλ 

Rockwave Festival 2015
30 Μαΐου, 20 Ιουνίου, 4 Ιουλίου, 21 Ιουλίου, Μαλακάσα

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας, στο Terravibe της Μαλακάσας, γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια με ένα πολύ δυνατό line-up. To φεστιβάλ είναι φέτος 4ημερο αλλά γίνεται σε 4 διαφορετικές ημερομηνίες, δίνοντας έτσι ευκαιρία σε όλους να αναζητήσουν την μέρα που περισσότερο θα τους καλύψει μουσικά. Είτε πιο pop, είτε τιμώντας το όνομα του μέσω ροκ σχημάτων οι Black Keys (30/5), o Robbie Williams (30/6), οι Prodigy, οι Black Rebel Motorcycle Club (4/7), ο Manu Chao (21/7), είναι λίγα από τα ονόματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ήχων και συναισθημάτων.
Πληροφορίες: http://www.rockwavefestival.gr/

Συναυλίες στη σκιά των Βράχων
Ιούνιος – Σεπτέμβριος, Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Αποτελεί, ίσως μετά το Rockwave, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της πρωτεύουσας. Οι Δήμοι Βύρωνα και Υμηττού, συνεχίζουν να καλούν τους αθηναίους στο πιο οικείο χώρο για συναυλίες, όπου συμμετέχουν όλοι οι γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας μας. Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Χαρούλης, Πασχαλίδης, Μποφίλιου, Ιωαννίδης, Ζουγανέλη και πολλοί άλλοι θα τραγουδήσουν φέτος στη σκιά των βράχων!
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Plisskën Festival 2015
5 – 6 Ιουνίου, Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος, Ταύρος
Plisskën
Σπουδαίο φεστιβάλ ξένης κυρίως μουσικής σαν μια έκδοση του Primavera της Βαρκελώνης,, από όλα τα φάσματα του ήχου, με πάνω από 50 συγκροτήματα μέσα σε δύο μέρες, κυρίως ανερχόμενα, αλλά βλέπουμε κάπου εκεί τους Mudhoney, με την μουσική να δονεί τον Ταύρο, από νωρίς το μεσημέρι ως το άλλο πρωί. Ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών, όπου οι νέες τάσεις μπαίνουν στο προσκήνιο, βλέποντας συνεχόμενα σχεδόν, ονόματα που θα μας εκπλήξουν στο παρόν αλλά και στο μέλλον.
Πληροφορίες εδώ

15ο Athens Technopolis Jazz Festival
3-7 Ιουνίου, Αθήνα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πέντε συνεχόμενες μέρες με χάλκινες, πιανιστικές, κιθαριστικές ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμούς και η jazz μουσική, αναβιώνει και επανέρχεται στην επίθεση. Η πιο ενδιαφέρουσα αισθητικά μουσική του δυτικού πολιτισμού, έρχεται στην Τεχνόπολη, με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Nicola Conte και ο Mercan Dede και με jazz ταξιδέματα από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Σημαντικότατο φυσικά πως είναι απολύτως δωρεάν.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

16η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
21 Ιουνίου σε πολλά σημεία της Αθήνας
H μέρα για να τιμηθεί η μουσική και οι δημιουργοί της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 1985, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας δωρεάν συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Σε κάθε γωνιά της πόλης μπορεί ο καθένας να χαθεί και να βρει αυτό που του ταιριάζει.
Πληροφορίες: http://www.europeanmusicday.gr/

Eject Festival
15 Ιουλίου, Πλατεία Νερού – Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
Parov Stellar

Από το 2005, όταν μιλάμε για (κυρίως) ηλεκτρονική μουσική αλλά και γενικότερα new wave, με τα πιο γνωστά και σύγχρονα ονόματα του χώρου, μιλάμε για το Eject Festival. Σε ένα τεράστιο ανοιχτό χώρο και ενώ έχουν περάσει από τα stage ονόματα όπως Chemical Brothers, Moby, Blur Bad Religion, Unkle, Faith No More, Pixies, το φετινό line up με Steve Aoki, Parov Stellar Band, Kadebostany, θα φέρει του μυημένους στον σύγχρονο alternative ήχο αλλά και όσους απασχολεί να επιμένουν στις νέες τάσεις της μουσικής.
Πληροφορίες εδώ

Συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου
Ιούνιος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο σκηνικό, πίσω από το Μέγαρο και πάνω στο γρασίδι, στήνονται για άλλη μια χρονιά υπέροχες μουσικές βραδιές που απολαμβάνουν χιλιάδες αθηναίοι. Με εύκολη πρόσβαση και πολύ χαμηλό εισιτήριο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο μπορείτε ν’ απολαύσετε τους πιο δημοφιλείς έλληνες καλλιτεχνες όπως οι Monica, Πλιάτσικας, Μαραβέγιας.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015

Αν και το βάρος του προγράμματος πέφτει στις παραστατικές τέχνες, υπάρχουν συναυλίες που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως:
Η συναυλία του Adam Cohen, γιο του Leonard Cohen (29 Ιουνίου, στο Ηρώδειο), που συνεχίζει στην αισθητική παράδοση του πατέρα του, μέσω μιας πιο ποπ ηχητικής μπάντας, αλλά με στίχους που θυμίζουν την προέλευση του DNA του. Επίσης τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου φιλοξενούνται σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Νένα Βενετσάνου, Δήμητρα Γαλάνη και Θάνος Μικρούστικος.

Live στη Λίμνη 
Ιούνιος – Ιούλιος στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Το Half Note, το ιστορικό τζαζ κλαμπ της πόλης μεταφέρεται για το καλοκαίρι στην Λίμνη Βουλιαγμένης, και για 3 μήνες κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, θα έχει δυνατά ονόματα από το εξωτερικό και από την χώρα μας. Eric Burdon, Stanley Clarke, Ravi Coltrane, Lisa Simone, η Δήμητρα Γαλάνη, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, ο Κώστας Χατζής, ο Μίμης Πλέσσας, ο Στέφανος Κορκολής, ο Λάκης Παπαδόπουλος με την Αρλέτα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Κατσαρός, θα αφήσουν το στίγμα τους, στο γαλήνιο τοπίο της Λίμνης.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Και οι μεμονωμένες συναυλίες:

Συναυλία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»
2 Ιουνίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
The Burger Project

Batala, Burger Project, Φοίβος Δεληβοριάς, Locomondo, Πάνος Μουζουράκης, Γεωργία Νταγάκη, Μαριέττα Φαφούτη, The Jaguar Bombs στηρίζουν την προσπάθεια του περιοδικού σε μια συναυλία που έγινε σχεδόν θεσμός.

«Μέσα από τις στάχτες»
3 Ιουνίου, Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι
pasxalidis
Μια συναυλία με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας για την αναδημιουργία του θεάτρου της Ρεματιάς και είσοδο ελεύθερη. Ποιοι θα είναι εκεί; Φωτεινή Βελεσιώτου, Σαββίνα Γιαννάτου, Κώστας Γρηγορέας, Σταμάτη Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Νότης Μαυρουδής, Μάρτα Μορελεόν, Αναστασία Μουτσάτσου, Γεωργία Νταγάκη, Αλεχάντρο Ντίαζ, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Τοσικιάν, Encardia και η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου

Λένα Πλάτωνος
5 Ιουνίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
lena platonos

Μία μοναδική συναυλία της πρωτοποριακής συνθέτριας Λένας Πλάτωνος, που μελοποιεί την αμερικανίδα ποιήτρια Emily Dickinson και τον μεγάλο ποιητή μας Κώστα Καρυωτάκη σε δυο κύκλους και δυο μουσικά φάσματα. Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες του καλοκαιριού αισθητικά και ποιοτικά.

«100 χρόνια από την γέννηση του», Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
με τον Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη
22 Ιουνίου, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
xarhakis

Το όραμα του μεγάλου Τσιτσάνη, μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, σε ένα αφιέρωμα, που φέρνει στο σήμερα, τις γλυκές μελωδίες του αστικού ρεμπέτικου, φορτωμένο με τις έγνοιες και τα συναισθήματα εποχών και ανθρώπων.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Χρήστος Θηβαίος
24 Ιουνίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Vasilis Thivaios Big

Οι σκληρές μα και ευαίσθητες εκφραστικές φωνές των δυο πασίγνωστων τραγουδοποιών που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές ξαναενώνονται στο επιβλητικό θέατρο της Πετρούπολης.

Imam Baildi
9 Ιουλίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Imam Baildi

Η δημοφιλής ελληνική μπάντα που έχει φέρει στο προσκήνιο σε dub διασκευές πασίγνωστα ρεμπέτικα, θα εμφανιστεί όπως κάθε χρόνο στο καλοκαιρινό venue της Τεχνόπολις.

Αξιον Εστί, του Μίκη Θεοδωράκη
14 Ιουλίου, Ηρώδειο
Όταν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει Θεοδωράκη και Ελύτη, στο μνημειώδες τους κοινό έργο, τότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, πέρα ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός θα ήταν πολύ πιο μικρός, δίχως αυτή την οικουμενική μουσική κατάθεση.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b