MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

50 Αποχρώσεις του Γκρι: Καυγάδες της E.L. James με την σκηνοθέτιδα για τις ερωτικές σκηνές

Η κινηματογραφική αποτύπωση του μυθιστορήματος “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι” πλησιάζει και όλα δείχνουν ότι μετά το best seller θα έχουμε και το blockbuster. Σύμφωνα με αναφορές, το 20% της ταινίας περιέχει χαρακτήρες που κάνουν σεξ, το οποίο για εμπορική ταινία του Hollywood είναι πολύ. Παρ’ όλ’ αυτά, το ερωτικό στοιχείο της ταινίας φάνηκε λίγο στην συγγραφέα του έργου E. L. James, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σφοδροί καυγάδες με την σκηνοθέτιδα Sam Taylor-Johnson.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η James δεν μπόρεσε να χωνέψει το ότι μεγάλο μέρος των ερωτικών της σκηνών έχει αφαιρεθεί από την ταινία και αυτό οδήγησε σε εντονότατες αντιπαραθέσεις με την Taylor Johnson. Το παραδέχθηκε η σκηνοθέτις σε συνέντευξή της στο περιοδικό Porter, μέρος της οποίας αναπαράγεται στο Vulture. 

“Οπωσδήποτε τσακωθήκαμε, αλλά ήταν δημιουργικοί καυγάδες και μπορούσαμε να το λύσουμε το θέμα…  Θα είχαμε σκληρούς καυγάδες στο πλατό… Ο σκοπός ήταν να βρουμε έναν τρόπο μεταξύ μας, ώστε να ικανοποιήσουμε το όραμά της σχετικά με αυτά που είχε γράψει, αλλά και την δική μου ανάγκη να οπτικοποιήσω αυτό πρόσωπο στην σκηνή” δήλωσε η Sam Taylor-Johnson.
1-taylor-johnson-james
Το να μην είναι ένας συγγραφέας ικανοποιημένος με την κινηματογραφική διασκευή του έργου του από το Hollywood είναι κάτι συνηθισμένο. Και όχι μόνο στο Hollywood. Και στη χώρα μας έχουν υπάρξει κόντρες μεταξύ συγγραφέων και σκηνοθετών. Και υπάρχουν και συγγραφείς, που δεν θέλουν να ανακατευτούν καθόλου στη δουλειά του σκηνοθέτη, γιατί ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αντιπαράθεσης. 

H ταινία “50 Αποχρώσεις του Γκρι” έρχεται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, κάνοντας πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου. 

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b