MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξυλούρηδες, μια οικογένεια, μία μουσική ιστορία

Μια οικογένεια που ζεί στη μουσική, μία ιστορία για τη ζωή, τους ανθρώπους και τη μουσική. Νίκος Ξυλούρης, Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, τα αδέλφια τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών που κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και της Κρήτης.

Monopoli Team

NikosXilouris
Nίκος Ξυλούρης

«Αυτή την παράδοση δεν την κουβαλάμε σαν βάρος» λέει ο Γιώργης, «είναι μέρος της ζωής μας, του ποιοι είμαστε. Σαν το οξυγόνο, τη χρειαζόμαστε για να ζήσουμε».

Σε μία ξενομανή χώρα, που η “διεθνής καριέρα” θεωρείται ιερός σκοπός και τεράστια καταξίωση, τα μέλη της οικογένειας Ξυλούρη, σεμνά και με απλότητα, όπως ταιριάζει με τη γενιά τους, ζούν και βιώνουν καθημερινά, μέσα από τις γιορτές, τους γάμους και τα πανηγύρια στην Κρήτη, την παράδοση της οικογένειας, ενώ παράλληλα είναι φορείς μίας μουσικής με τεράστια παγκόσμια απήχηση.

psarogiorgis-and-his-children-small 1
Ο Ψαρογιώργης μαζί με τα παιδιά του

Ταξιδεύουν με τη μουσική τους και τη μοιράζονται με χιλιάδες φίλους και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, χωρίς να χάνουν το μέτρο, πιστοί στις αλήθειες και τις αξίες που διδάχτηκαν από γενιά σε γενιά.

psarantonis-small 2
Ψαραντώνης

psarogiorgis
Ψαρογιώργης

Το ντοκυμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου “Μια οικογενειακή Υπόθεση” που προβάλεται από τις 8 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό στην Αθήναπαρακολουθεί και καταγράφει για δύο χρόνια τη ζωή και τη δράση της οικογένειας Ξυλούρη.
img 0082

Από τις 15 Ιανουαρίου η ταινία προβάλεται και στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και στα Χανιά ενώ από τις 22 Ιανουαρίου η ταινία θα προβάλλεται και στο Ρέθυμνο. Επόμενος σταθμός της ταινίας είναι η Θεσσαλονίκη στις 29 Ιανουαρίου και ακολουθούν πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

3-kids

Στα τέλη Ιανουαρίου, γίνεται πρεμιέρα στη Γαλλία, μέσα στο Φεβρουάριο, ξεκινά η διανομή της ταινίας στην Αυστραλία, και ακολουθούν προβολές στις ΗΠΑ και Καναδά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

nikos-xylouris-small 1
Νίκος Ξυλούρης

Η παραγωγή είναι της Anemon, με συμπαραγωγούς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ. Με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της ΕΕ και διανομή υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

a-family-affair-poster-small 1

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ:

Η οικογένεια Ξυλούρη στα Καπετανιανά, Νότια του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ξυλούρης

Ο Ψαραντώνης σε κονσέρτο στο Άμστερνταμ

Ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης)

Ο Ψαρογιώργης

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b