MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

100 χρόνια Τσιτσάνης: ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Βασίλης Τσιτσάνης, γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και πέθανε την ίδια ημερομηνία, στις 18 Ιανουαρίου του 1984, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μία τεράστια μουσική κληρονομιά.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πολυγραφότατος, μεγαλοφυής, καινοτόμος, με πλούσια φαντασία και έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής λαικής μουσικής και τραγουδιού του 20ου αιώνα.

«Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου. Η φαντασία μου φτερούγισε παντού» έλεγε ο ίδιος. 100 χρόνια από τη γέννησή του, ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του, και εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκινεί ανθρώπους απ όλες τις ηλικίες, παραμένοντας διαχρονικός και επίκαιρος.
tsitsanis3

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη διοργανώνει την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του. Τα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν δύο σπουδαίες γυναικείες φωνές, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ τη διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες εδώ

Δείτε τον Βασίλη Τσιτσάνη να παίζει και να τραγουδάει από παλιές εκπομπές του Γιώργου Παπαστεφάνου στην κρατική τηλεόραση


και μαζί με την Σωτηρία Μπέλου
">

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b