MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! Ο Σάρουμαν (Christopher Lee) τραγουδάει “μαύρα κάλαντα” σε Ηeavy Metal! (video)

Αν γινόταν ο Άγιος Βασίλης, θα φορούσε μαύρα, αντί για κόκκινα, ενώ θα κρεμούσε μαγικές σφαίρες, σαν αυτή που κρατάει στη φωτογραφία (palantir), αντί για μπάλες, στα χριστουγεννιάτικα δέντα. Ο Christopher Lee είναι ο ηθοποιός, που έχει ταυτιστεί όσο κανείς άλλος με τις δυνάμεις του σκότου στο σινεμά. Δεν είναι λοιπόν περίεργο, που η καλτ αυτή μορφή, που έγινε ακόμα και sir, τραγουδάει τα πιο σκοτεινά κάλαντα για τα Χριστούγεννα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο 92χρονος ηθοποιός, στους πιο μικρούς είναι γνωστός κυρίως για την ερμηνεία του Σάρουμαν, του κακού μάγου που συνεργάστηκε με τις δυνάμεις του κακού και του Σάουρον, στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Επίσης, τον βλέπουμε και στην τριλογία prequel του Άρχοντα, το “Χόμπιτ”, να παίζει τον ίδιο ρόλο. 

Όμως, για τους παλιότερους το όνομα Christopher Lee είναι ταυτισμένο με τα θρίλερ βρυκολάκων. Ο Christopher Lee ήταν ο διασημότερος Κόμης Δράκουλας, πριν καν γεννηθούν όλα αυτά τα πιτσιρίκια βρυκόλακες, που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τόσο δημοφιλές στους teenagers το είδος.

1Dracula 1958 c
Η επιτυχία του ηθοποιού σε αυτόν τον ρόλο είχε ως αποτέλεσμα να τον δει το σινεφίλ κοινό σε καμιά δεκαριά ταινίες ως Κόμη Δράκουλα.

Και πριν γίνει ο πιο αντιπροσωπευτικός κόμης δράκουλας, έγινε ήδη γνωστός ερμηνεύοντας το τέρας του δρ. Φρανκενστάιν στην “Κατάρα του Φρανκενστάιν” του Terence Fisher το 1957. Ακόμα και τον James Bond έχει παίξει τον κακό, ερμηνεύοντας τον Scaramanga, στο “The Man With the Golden Gun” του 1974.

Με τέτοιο βιογραφικό, ο Christopher Lee, δεν θα μπορούσε, παρά να τραγουδάει τα πιο σκοτεινά κάλαντα. Το χριστουγεννιάτικο single του, στο οποίο θα τον ακούσουμε να τραγουδάει χριστουγεννιάτιακα τραγούδια σε στυλ Heavy Metal έχει τον τίτλο “Darkest Carols, Faithful Sing” (Τα πιο σκοτεινά κάλαντα, τραγουδούν οι πιστοί).

Είναι μια παράδοση που έχει ξεκινήσει από το 2012 με το “A Heavy Metal Christmas“. Με την επιτυχία που είχε, το 2013 ακολούθησε το  “A Heavy Metal Christmas Too”, στο οποίο αντί για jingle bells, τραγουδούσε  “Jingle Hell“. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από αυτόν τον κινηματογραφικό θρύλο των σκοτεινών δυνάμεων! 

Πάρ’τε μία γεύση από σκοτεινά κάλαντα σε αυτό το video:

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b