MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΟΠΕΡΕΤΑ

Η Αρκούδα του Τσέχωφ – μια μικρή extravaganza στο θέατρο Σημείο

Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Η αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, William Walton που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Σήμειο την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη γιά 8 παραστάσεις. Λόγω μεγάλης επιτυχίας θα γίνουν δύο ακόμη παραστάσεις στις 17 και 24 Νοεμβρίου.

Μαρίνα Πυλαρινού

Kρατώντας αναλλοίωτους τους καρικατουρίστικους χαρακτήρες του έργου Walton και Dehn εμπλούτισαν μουσικά το έργο με νότες και συνθέσεις που φλερτάρουν με την κινηματογραφική μουσική και το καμπαρέ.
Ο ίδιος ο Walton ονόμασε το έργο του “extravaganza σε μια πράξη”, θέλοντας να τονίσει την ακρότητα και την συναισθηματική φόρτιση των χαρακτήρων.

Η ιστορία.
Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του όχι και τόσο πιστού συζύγου της, κάτω απ διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα , δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα τα οποία του οφείλει ο μακαρίτης.
Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας οδηγείτε σε ακρότητες, με μοναδική λύση την μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Νίκος Διαμαντής
Μουσική: William Walton και λιμπρέτο των Paul Dehn -William Walton
Μουσική διδασκαλία και ζωντανή εκτέλεση της μουσικής: Νίκος Βασιλείου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Παπαιωάννου
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αθανασίου [Πόπποβα], Αρκάδιος Ρακόπουλος –Μιχάλης Ψύρας [Σμυρνόφ], Μιχάλης Κατσούλης [Λούκα].

Γενική είσοδος 10€

Διάρκεια παράστασης 1 ώρα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b