MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Isis χρησιμοποιεί την ταινία “Νώε” του Arronofsky για ισλαμική προπαγάνδα!

Η ταινία “Νώε” του Darren Aronofsky είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα, είχε απαγορευθεί στο Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη Μαλαισία και την Ινδονησία, γιατί παραβίαζε τον ισλαμικό νόμο απεικονίζοντας έναν προφήτη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κι όμως! Εικόνες από την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Russell Crowe, χρησιμοποιούνται σε προπαγανδιστικά newsletters που στέλνει η ακραία ισλαμιστική οργάνωση ISIS, η οποία προσπαθεί να ιδρύσει ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. 

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν νομίζω ότι κάποιος θα χρησιμοποιήσει το “Νώε” για να πείσει τους ανθρώπους να γίνουν πραγματικοί πιστοί. Σίγουρα δεν είναι αυτό το μήνυμα της ταινίας… Όμως, ανακάλυψα ότι η ISIS στο newsletter της χρησιμοποιεί εικόνες από την ταινία μου, για να περάσει ένα μήνυμά της. Αυτό είναι αστείο, γιατί μας απαγόρευσαν την προβολή σε τόσες πολλές μουσουλμανικές χώρες”.

Και ο Aronofsky, ο οποίος μίλησε σε τιμητική γι’ αυτόν εκδήλωση μουσείου της Νέας Υόρκης, συμπλήρωσε: “Και που να ήξεραν ποια είναι η πηγή του υλικού που χρησιμοποίησαν!”
1aronofsky-new-museum wm-620x465
Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις ιστορίες της Βίβλου με τον ίδιο τρόπο, που θα χρησιμοποιούσε μυθολογικές ιστορίες, όπως η Οδύσσεια.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b