MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με το “Nymphomaniac” χωρίς περικοπές και ρεκόρ ταινιών οι φετινές “Νύχτες Πρεμιέρας”

Το Nymphomaniac Director’s Cut Ι και ΙΙ, η πλήρης δηλαδή έκδοση 5,5 ωρών της ταινίας του Lars Von Trier θα προβληθεί και σε ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ και συγκεκριμένα στις φετινές “Νύχτες Πρεμιέρας”. Η unrated εκδοχή του σκηνοθέτη, με περισσότερες σκηνές και μεγαλύτερη διάρκεια, θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 19:30.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι Νύχτες Πρεμιέρας φέτος έχουν εορταστικό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνουν 20 χρόνια ζωής. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 28 Σεπτεμβρίου, θα έχει αριθμό ρεκόρ ταινιών: Θα φτάσει τις 241 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Θα προβληθούν 97 ελληνικές ταινίες, οι 12 από τις οποίες θα είναι μεγάλου μήκους, ανάμεσα στις οποίες το Electra, Οι επτά θυμοί κ.α. Και 4 ελληνικά ντοκιμαντέρ θα έχει το πρόγραμμα, ανάμεσα στα οποία και το γνωστό στους θεατρόφιλους “Η Γκόλφω στην Επίδαυρο“. 

Οι κινηματογράφοι, στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι προβολές είναι και φέτος οι Οντεόν 1 και 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 και 2 (Λ. Κηφισίας 109), Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) και Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136). Θα χρησιμοποιηθούν ακόμα η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (θα προβληθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στις 20:30 η ταινία του Πάνου Κούτρα Xenia) και η Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Επίσης, η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (17 Σεπτεμβρίου στις 20:15 με την προβολή της ταινίας του Αργεντινού σκηνοθέτη Damián Szifrón “Ιστορίες για αγρίους”. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η ταινία λήξης στις 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30 θα είναι σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ “Το  κορίτσι εξαφανίστηκε”. Η ταινία, που έχει  πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ, θα προβληθεί στον κινηματογράφο Οντεόν.

Παράλληλα, θα προβληθεί ένας μεγάλος αριθμός ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο. Θα προβληθεί, για παράδειγμα, η νέα ταινία του Αλέν Ρενέ “Αγαπώντας, πίνοντας, τραγουδώντας” (28/9, 20:15, Δαναός 1), αλλά και το ντοκιμαντέρ “20.000 μέρες στη Γη” για τον Νικ Κέιβ, στις 22 Σεπτεμβρίου, την ημέρα των γενεθλίων του γνωστού μουσικού (Ιντεάλ, 20:15).

Για τους πιο ξενύχτηδες θα υπάρξουν επίσης προβολές, όπως το θρυλικό θρίλερ “Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι” (25 Σεπτεμβρίου, 22:30, Δαναός 1).  Θα υπάρξουν αφιερώματα σε σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Ρόμπερτ Όλτμαν στα 70’s και ο Αντρέι Ζουλάφσκι, διάφορα workshops, πολλά πάρτι εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Διαβάστε πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα ΕΔΩ

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b