MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θέατρο on the road: 23 ξεχωριστές παραστάσεις σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Ένα θεατρικό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με δύο πράγματα: Φεστιβάλ και περιοδείες σε δεκάδες θέατρα όλης της Ελλάδας. Σεβόμενες την «παράδοση» πολλές παραστάσεις θα ταξιδέψουν σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ της Ελλάδας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Έτσι, οι θεατρικές παραγωγές δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό της επαρχίας να δει σημαντικούς πρωταγωνιστές, που τη θερινή περίοδο εμφανίζονται μόνο στην Αθήνα. Αλλά και στους Αθηναίους θα δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της παρακολούθησης παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα.

Δείτε μια λίστα με τις παραστάσεις που πραγματοποιούν μεγάλες ή μικρότερες περιοδείες

Αρχαίες τραγωδίες & κωμωδίες

1. “Τρωάδες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η αντιπολεμική τραγωδία του Ευριπίδη έχει πολύ σημαντικό καστ πρωταγωνιστών, όπως οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά.
Κριτική παράστασης
Σταθμοί περιοδείας

2. “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Η παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ ταξιδεύει σε 60 περίπου θέατρα και σχεδόν αντίστοιχους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα κατά το φετινό καλοκαίρι. Με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και επίσης τη Φαίη Ξυλά, το Θανάση Αλευρά κ.α.
Κριτική παράστασης 
Σταθμοί περιοδείας
1thesmoforiazouses

3. “Φιλοκτήτης” του Σοφοκλή του Θωμά Φιλίππογλου. Η παράσταση κάνει επιλεγμένες παραστάσεις σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας. Πρωταγωνιστούν ο Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Κ. Μαρκουλάκης.
Σταθμοί περιοδείας

4. “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Τσεζάρις Κραουζίνις: Η αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστές τη Μαρία Καβογιάννη, τον Αντώνη Λουδάρο και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς.
Σταθμοί περιοδείας

5.“Ιππόλυτος” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου. Για λογαριασμό του Εθνικού η παράσταση πραγματοποιεί περιοδεία. Πρωταγωνιστούν η Λ. Κονιόρδου, η Λ. Πρωτοψάλτη, ο Θέμης Πάνου, ο Νίκος Κουρής κ.α.
Σταθμοί περιοδείας
1ipolitos

6. “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Κι αυτή η παραγωγή του Εθνικού κάνει περιοδεία σε επιλεγμένα θέατρα. Πρωταγωνιστούν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Φάνης Μουρατίδης.
Σταθμοί περιοδείας

Σύγχρονα έργα & δράματα

7. “Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου” του Πέτρου Ζούλια- Η Νένα Μεντή σε ένα ρόλο σταθμό κάνει τις τελευταίες της εμφανίσεις στις 6 Ιουλίου – Θέατρο Ρεματιάς  (Χαλάνδρι) και στις 7 Ιουλίου – Κηποθέατρο Παπάγου

8. “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” -Το θρυλικό έργο του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Πρωταγωνιστεί η Όλια Λαζαρίδου.
Σταθμοί περιοδείας

9. “Ραμόνα travel” σε σκηνοθεσία Γ. Σκουρλέτη: H sold out παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αναχωρεί για το Αιγαίο σε μια μίνι περιοδεία που διοργανώνει η bijoux de kant σε 4 μοναδικές στάσεις σε Σαντορίνη, Νάξο, Τήνο και Πάρο
Κριτική παράστασης
Σταθμοί περιοδείας
1ramona travel

10. “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Θάνος Καλλιώρας και Πρόδρομος Τοσουνίδης.
Σταθμοί περιοδείας

11. “Η ζωή μπροστά σου” σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά θα περιοδεύσει σε μεγάλα φεστιβάλ της Αθήνας και της Ελλάδας.
Σταθμοί περιοδείας

12.  “Δείπνο με φίλους” του Donald Margulies σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού. Παίζουν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Ρένια Λουιζίδου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κλέων Γρηγοριάδης
Σταθμοί περιοδείας

Κωμωδίες & μιούζικαλ

13. “Παντρολογήματα” του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου/ Μαζί του στη σκηνή θα είναι ένα καστ με -σημμαντικούς ηθοποιούς όπως ο Χρήστος Λούλης, η Ναταλία Τσαλίκη ο Κώστας Μπερικόπουλος η Κατερίνα Λυπηρίδου και άλλοι.
Κριτική παράστασης
Σταθμοί περιοδείας

14. “Ωχ… Ηλέκτρα” του Αλέξη Καλλίτση σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και Άννας Παναγιωτοπούλου. Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, την οποία ερμηνεύει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Μαζί του Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Κλυταιμνήστρα), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Αγαμέμνονας), Κρατερός Κατσούλης (Ψυχολόγος) κ.α.
Σταθμοί περιοδείας

15. “Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη” των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Πρωταγωνιστούν οι Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση, Τζέση Παπουτσή κ..α.
Σταθμοί περιοδείας
1fonises papadiamanti

16. “Κατάδικός μου” με την Ελένη Ράντου. Η πετυχημένη παράσταση κάνει για πρώτη φορά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Σταθμοί περιοδείας

17. “Το Διαζύγιο”, η κωμωδία των Γ. Βάλαρη και Σ. Παπαδόπουλου, με πρωταγωνίστριες τη Δήμητρα Ματσούκα, τη Μαρία Σολωμού, τον Ιωσήφ Μαρινάκη και τον Τόνυ Δημητρίου
Σταθμοί περιοδείας

18. “Caveman” με το Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον επιτυχημένο μονόλογο του Rob Becker.
Σταθμοί περιοδείας

19. “Σε θέλω δίπλα μου”, με τους Δημήτρη Μακαλιά, Αντιγόνη Ψυχράμη, Μίνωα Θεοχαρη και Ελίζα Γεροντάκη. Η μουσικοθεατρική παράσταση του Μίνωα Θεοχάρη ταξιδεύει στην Ελλάδα. Τραγούδι, έρωτες, γέλιο, συγκίνηση και μουσική από τα 90’s
Σταθμοί περιοδείας
1se thelo dipla mou

Παιδικές παραστάσεις:

20. “Δον Κιχώτης” του Θερβάντες, από τις μαγικές σβούρες σε σκηνοθεσία και διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη.
Σταθμοί περιοδείας

21. “Η Κοιμωμένη ξύπνησε” των Ξένια Καλογεροπούλου & Θωμά Μοσχόπουλου, σε 51 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Η καλοκαιρινή περιοδεία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, έχει πρωταγωνιστές Αμαλία Αρσένη, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, κ..α.
Σταθμοί περιοδείας
1koimomeni

22. “ΧΑΝΑ ΖΟΟ”: Ένα Μουσικοχορευτικό Show για παιδιά. Όλη η θεότρελη παρέα που δημιούργησε ο Μάνος Βαφειάδης και λάτρεψαν όλα τα παιδιά μέσα από το project «Mazoo and the Zoo».
Σταθμοί περιοδείας

23. “Η Πεντάμορφη και το τέρας” της Μπίλιως Κωνσταντοπούλου. Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας φετός σαν μαγικό σκηνικό του την ίδια τη ζωή και ανεβάζει μία από τι πιο όμορφες ιστορίες αγάπης, την Πεντάμορφη και το τέρας.
Σταθμοί περιοδείας

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b