MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

El Convento del arte: Όταν το εστιατόριο συναντάει το θέατρο

Μπορείς να καθίσεις για φαγητό και ποτό, ενώ παράλληλα παρακολουθείς και μια θεατρική παράσταση; Μπορείς, αν βρεθείς σε ένα τραπέζι του El Convento del Arte. Ο συγκεκριμένος ιδιαίτερος και αρκετά εναλλακτικός χώρος συνδυάζει το φαγητό και το ποτό, με τα θεατρικά θεάματα, τη μουσική, τους ακροβάτες και άλλα event.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα για τους πιστούς της τέχνης, του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και των εναλλακτικών εκδηλώσεων. Ένας χώρος υψηλής αισθητικής, που βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Βιργινίας Μπενάκη 7) φιλοξενεί ποικίλες καλλιτεχνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. Με διάκοσμο κηροπήγια, πολυέλαιους, στασίδια, μανουάλια και μπορντώ βελούδινες κουρτίνες, με επιρροές από μοναστήρι του μεσαίωνα, το El Convento Del Αrte ανοίγει τις πόρτες του στους πιστούς της τέχνης.
4mesa-monjes
Στο πνεύμα αυτής της εναλλακτικής αισθητικής μας σερβίρουν “μοναχοί”. Αν και το ντύσιμο των σερβιτόρων δημιουργεί μια όρεξη για μοναστηριακή μπύρα, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο εστιατόριο αποδεικνύεται αρκετά ελληνικό στο θέμα ποτό. Οι καλύτερες επιλογές του έχουν να κάνουν με τον οίνο. Υπάρχει μια πλούσια ποικιλία κρασιών. Προσωπικά, δοκίμασα το ημίγλυκο ροζέ και μου άρεσε πολύ. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετοί και νόστιμοι μεζέδες, για να συνοδεύσουν το ποτό. 
2elConventoNight
Το φαγητό συνδυάζεται με θεατρικά και άλλου είδους καλλιτεχνικά θεάματα. Η μουσική, που ακούγεται, εξαρτάται από το θέμα της παράστασης. Εγώ βρέθηκα στο χώρο τη μέρα που παιζόταν η παράσταση “Μη μου ξυπνάς το παρελθόν“, μια ανάλαφρη θεατρική δουλειά, που αναφέρεται στην ιστορία του ρεμπέτικου από μια ομάδα νεαρών ηθοποιών (Δημήτρης Αθανασίου, Δέσποινα Γρηγοροπούλου Ζηλάκου, Μαριλού Θεοδωρίδου, 
Έφη Καμπάνταη, Κατερίνα Κουτούγκου , Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Δήμητρα Παπουρτζη, Ρένα Τσουρή). Έτσι και η μουσική ταίριαζε με το θέμα και ακούγονταν κομμάτια του λαϊκού τραγουδιού. 

Εκτός όμως από το ρεμπέτικο “Μη μου ξυπνάς το παρελθόν”, που παίζεται τις Δευτέρες, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Μια πιο αστυνομικό- διαδραστική performance των Abovo ανεβαίνει τις Πέμπτες, το  «H μαφία δεν κοιμάται ποτέ», ένα θεατρικό δείπνο μυστηρίου. 

Και δεν είναι μόνο η μουσική που αλλάζει, αλλά και το φαγητό, ανάλογα με την performance. Για παράδειγμα, τις Παρασκευές με το Noches de Tango (Νύχτες του Ταγκό), του τόσο αργεντίνικου αυτού χορού η κουζίνα του El Convento del Arte φιλοξενεί γευστικούς πειρασμούς από αυθεντικά πιάτα της Αργεντινής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του El Convento del Arte

Γενικά, El Convento del Arte είναι ένας  εναλλακτικός χώρος διασκέδασης, που προσφέρει μια διαφορετική από τα συνηθισμένα εμπειρία. Θεατρικά θεάματα, χορός και μουσική συνοδεύουν με το φαγητό και το ποτό, δημιουργώντας έναν χορταστικό σε πολλά επίπεδα συνδυασμό. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b