MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βασιλική Καρακώστα: “Αυτό που ζητά ο κόσμος σ’ ένα live, είναι να νιώσει ελεύθερος”

Έχει πειραματιστεί με όλα τα είδη μουσικής: από δημοτικά και λαϊκά μέχρι rock και jazz, και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ανδρεάτος, Σαββόπουλος, Καλαντζόπουλος, Πορτοκάλογλου είναι μερικές μόνο από τις συνεργασίες της. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στο Βόλο, η Βασιλική Καρακώστα ήρθε στην Αθήνα το 2011 και πραγματοποίησε το όνειρό της. Με αφορμή τις εμφανίσεις της στο Holy Wood stage, μιλήσαμε μαζί της για τη μουσική της, για τις επιρροές και τα όνειρά της.Συνέντευξη στην Ιωάννα Κρανιώτη

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Αν έπρεπε να συνοψίσετε τη μέχρι τώρα πορεία σας σε μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Tα πάντα… μουσική!

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που σας ενέπνευσε και αποτελεί πρότυπο για εσάς;
Αγαπώ πολύ τη δημοτική και ρεμπέτικη παράδοσή μας, τα λαϊκά μας τραγούδια, με συγκινούν τα βαλκανικά λικνίσματα, η βυζαντινή μουσική και χαίρομαι πολύ που ο κόσμος τα λατρεύει κάθε φορά που τα τραγουδώ. Η έμπνευσή μου κυλά ανάμεσα σε εικόνες, μελωδίες, ρυθμούς, συναντήσεις με ανθρώπους. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον καλλιτέχνη που με έχει στιγματίσει είναι ο κύριος Διονύσης Σαββόπουλος, γι’ αυτό άλλωστε έχουμε βρεθεί πολλές φορές στη σκηνή.

Ποια επαγγελματική εμπειρία σας έκανε να νιώσετε περήφανη και πώς ονειρεύεστε τη Βασιλική Καρακώστα σε 10 χρόνια;

Στο Ηρώδειο φέτος το καλοκαίρι τραγούδησα το «Τώρα τα πουλιά» a capella. Είναι ένα τραγούδι που το γνωρίζω από μικρό παιδί. Η συγκίνηση και η αποδοχή ήταν μεγάλη μιας και συνειδητοποίησα πως ερμήνευα ένα τραγούδι των παιδικών μου χρόνων σε ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο. Ονειρεύομαι να συνεχίσω να δημιουργώ και να εκφράζομαι μέσα από τη μουσική με ανθρώπους που θαυμάζω και αγαπώ.

945130 518529341529918 1607138230 nΤα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια είναι…
Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια, Μάρκος Βαμβακάρης
-Ο Κηπουρός, Παύλος Παυλίδης
-Πάρθεν η Ρωμανία, δημοτικό του Πόντου
-Άνοιξαν τα δέντρα όλα, δημοτικό της Θράκης
-Κάθε ηλιοβασίλεμα, Ρίτα Σακελλαρίου

Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρίας σε ζωντανές εμφανίσεις, τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος πλέον σʼ ένα live;
Να νιώσει την ελευθερία του, να συγκινηθεί και να γιορτάσει συμμετέχοντας στη μαγεία της μουσικής.

Θεωρείτε πως ένας νέος καλλιτέχνης μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του στα μουσικά δρώμενα σήμερα, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις; Τι ακριβώς χρειάζεται για να ξεχωρίσει και για να «μείνει»;
Όλα συνεπάγονται από τα καλλιτεχνικά θέλω του καθένα, από εκεί και πέρα ο συμβιβασμός και η υποχώρηση μπορεί να βοηθήσει στο να ανακαλύψεις καινούργιες προοπτικές έχοντας πάντα σαν αφετηρία αυτό που θέλεις πραγματικά να δημιουργήσεις. Τώρα τι χρειάζεται κανείς για να ξεχωρίσει; Να είναι απλά ο εαυτός του.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο «όχι» που έχετε πει στην καριέρα σας; Έχετε κάνει επαγγελματικές κινήσεις ή επιλογές για τις οποίες έχετε μετανιώσει;
Όχι έχω πει στην απομίμηση! Δεν έχω μετανιώσει για κάτι, όλα γίνονται με βάση το ένστικτό μου το οποίο μ’ αρέσει να ακολουθώ.

Ποιο είναι το μότο που σας εκφράζει;
Η Αγάπη θα΄ρθει.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Με αφετηρία τις εμφανίσεις μου στην Αθήνα, θα ξεκινήσω να ηχογραφώ στο στούντιο νέα τραγούδια. 

  
Ιnfo: Η Βασιλική Καρακώστα εμφανίζεται κάθε Πέμπτη, στο Holy Wood stage, σε ένα πρόγραμμα με δικά της αλλά και παλιά τραγούδια. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις εδώ.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b