MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιός είναι ο πιο αγενής λαός του κόσμου

Μια έρευνα για να βρεθούν οι περισσότερο και οι λιγότερο αγενείς λαοί στον κόσμο πραγματοποιήθηκε από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Skyscanner.com, που ολοκληρώθηκε έπειτα από έρευνα των μελών της. Σε αυτή την έρευνα πιο αγενής λαός στον κόσμο αναδεικνύονται οι Γάλλοι.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το δείγμα περιελάμβανε πάνω από 1.200 απαντήσεις, όπου συμμετείχαν με ποσοστό 65% το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, και 35% η υπόλοιπη Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Αυστραλία.

Πρώτη στη λίστα έρχεται η Γαλλία, γεγονός που δεν εντυπωσιάζει, καθώς χρόνια τώρα φήμες θέλουν τους Παριζιάνους να συμπεριφέρονται επιθετικά και σνομπ προς τους τουρίστες. Μάλιστα, πρόσφατα, στην προσπάθεια του να διασώσει τη φήμη του “ανάγωγου” λαού, το Παρίσι που υποδέχεται κάθε χρόνο 29 εκατομμύρια τουρίστες, κυκλοφόρησε οδηγό καλής συμπεριφοράς (30.000 αντίτυπα) για τους ξένους επισκέπτες. Παρά το ότι θεωρούνται αγενείς οι Γάλλοι, η χώρα τους παραμένει νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο.  

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Ρωσία. Βέβαια οι υπεύθυνοι της έρευνας αναφέρουν πως η αντιληπτή αγένεια των λαών εξαρτάται από πολιτισμικές διαφορές και όχι από πρόθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά “η ρωσική γλώσσα δεν είναι ευγενική όπως τα αγγλικά, είναι λοιπόν λογικό όταν οι Ρώσοι μεταφράζουν απευθείας από τα ρωσικά στα αγγλικά, να ακούγονται αγενείς σε έναν Άγγλο ομιλητή.”

Βέβαια, ακόμα κι αν είναι ευγενική η αγγλική γλώσσα, μάλλον δεν είναι οι Άγγλοι. Γιατί κι αυτοί βρίσκονται στο νούμερο 3 της λίστας με τους πιο αγενείς πολίτες στον κόσμο!

Το γεγονός, βέβαια, ότι το 65% αυτών που απαντούν είναι Άγγλοι και Ιρλανδοί πρέπει να μας βάζει σε υποψία, γιατί οι Άγγλοι μισούν τους Γάλλους, ενώ οι Ιρλανδοί μισούν τους Άγγλους.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τοποθετείται στη 14η θέση της λίστας. Οι Κύπριοι θεωρούνται πιο ευγενικοί και κατατάσσονται 17οι. 

Η λίστα έχει ως εξής:
1. Γαλλία
2. Ρωσία
3. Ηνωμένο Βασίλειο
4. Γερμανία
5. Άλλες χώρες (δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα του ερωτηματολογίου)
6. Κίνα
7. Ηνωμένες Πολιτείες
8. Ισπανία
9. Ιταλία
10. Πολωνία
11. Τουρκία
12. Ινδία
13. Σουηδία
14. Ελλάδα
15. Κροατία
16. Αυστρία
17. Κύπρος

Αντιθέτως οι λαοί που έχουν αξιολογηθεί ως λιγότερο αγενείς, είναι οι ντόπιοι της Βραζιλίας, της Καραϊβικής και τις Φιλιππίνες. Πιο συγκεκριμένα στις τελευταίες θέσεις θα βρείτε:

25. Ιαπωνία
26. Δανία
27. Καναδάς
28. Νέα Ζηλανδία
29. Ινδονησία
30. Πορτογαλία
31. Ταϊλάνδη
32. Φιλιππίνες
33. Καραϊβική
34. Βραζιλία

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b