MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κι όμως! Αλλάζει το σύμβολο του “Like” στο Facebook!

Το δημοφιλές χέρι, που βρίσκεται σε 7,5 εκατομμύρια ιστότοπους για να υποδεικνύει το like στο Facebook, πρόκειται να αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία αποφάσισε να αντικαταστήσει ένα εικονίδιο που αποτελεί μέρος της ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του internet και των ηλεκτρονικών υπολογιστών!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το σύμβολο-κουμπί του υψωμένου αντίχειρα (Thumbs Up), που πατιέται καθημερινά πάνω από 22 δισεκατομμύρια φορές, θα αντικατασταθεί από ένα απλό F στις γνωστές αποχρώσεις του δικτύου, δηλαδή λευκό και μπλε.

Σύμφωνα με τον Peter Yang, έναν από τους πολλούς προγραμματιστές του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η αιτία αλλαγής του πασίγνωστου εικονιδίου, είναι η βελτιστοποίηση και ο επανασχεδιασμός του σχεδίου για τις οθόνες υψηλής ανάλυσης. Ωστόσο, ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για τα δικαιώματα του διάσημου χεριού, που προστατευόταν ήδη με copyright από το 1998.

Με αυτή την επιλογή, το Facebook ικανοποιεί και αίτημα σε σελίδα της, με τίτλο Change the like button. Την πεποίθηση ότι πρέπει να αλλάξει το εικονίδιο like συμμερίζονταν πάνω από 100 χιλιάδες χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό είναι το νέο εικονίδιο:
fac

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b