MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κώστας Βουτσάς: Η Ζέτα Μακρυπούλια θα είναι καλύτερη από την Μέριλιν!

Η κωμωδία για πολλούς είναι και το δυσκολότερο θεατρικό είδος. “Μια καλή κωμωδία, αν δεν παιχτεί καλά, ούτε δράμα δεν είναι” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής. Ωστόσο το “Μερικοί το προτιμούν καυτό” μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες όλων των εποχών, θ’ ανέβει στο Παλλάς ως μιούζικαλ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου για την παράσταση ο Γιάννης Ζουγανέλης, ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, θα είναι καλύτερο από άλλα μιούζικαλ, γιατί ενώ θα έχει όλα τα στοιχεία ενός μιούζικαλ, θα βγάζει και γέλιο.

Και μιας και μιλάμε για το χιούμορ της παράστασης, οι συντελεστές και ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης 
Σταμάτης Φασουλής στάθηκαν στις κωμικές στιγμές της Ζέτας Μακρυπούλια, η οποία έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να ενσαρκώσει την Sugar, τον ρόλο που έπαιζε η Μέριλιν στην ταινία. “Την φοβόμουν στο κωμικό… Δεν περίμενα να της βγείιαυτό το αθώο πλασάρισμα του κωμικού. Είναι πάρα πολύ καλή”  δηλώνει για την πρωταγωνίστρια του, που- όπως λέει- τον εξέπληξε με την ικανότητα της στην κωμωδία. 
merikoi 1
Ο Κώστας Βουτσάς, από την πλευρά του, το πήγε ακόμα πιο μακριά, προβλέποντας ότι “η Ζέτα θα είναι καλύτερη από την Μέριλιν Μονρόε”

“Αρχίσαμε τις υπερβολές”  ήταν η απάντηση της ηθοποιού, παρουσιάστριας και μοντέλου. 

Ο Βουτσάς, πάντως, ο οποίος σύμφωνα με τον Σταμάτη Φασουλή είναι “ο νεότερος από όλους στην παράσταση και ο πιο δουλευταράς από όλους επίσης“, επιχειρηματολόγησε πάνω στην άποψή του. Ο βετεράνος κωμικός υποστήριξε ότι η ερμηνεία ενός ηθοποιού του θεάτρου είναι πολύ δυσκολότερη, γιατί δεν έχει τα φώτα, τα κοντινά πλάνα, τις μουσικές και όλα τα άλλα στοιχεία που υποστηρίζουν την ερμηνεία ενός κινηματογραφικού ηθοποιού. 

Το αν θα είναι καλύτερη, χειρότερη ή εφάμιλλη της Μέριλιν η Ζέτα Μακρυπούλια, μένει να το δούμε στις 9 Νοεμβρίου, που κάνει πρεμιέρα η παράσταση στο θέατρο Παλλάς.

Ποτοαπαγόρευση, κρίση, ορχήστρα από ξανθά “πεντανόστιμα” κορίτσια, μαφία, εκατομμυριούχοι, έρωτες, τραγούδι, χορός από τσάρλεστον μέχρι Κομπαρσίτα, τρένα, κότερα… και σε όλα αυτά να πρωταγωνιστεί το γέλιο, στο έργο που ψηφίζεται ως καλύτερη κωμωδία της χρονιάς από το 1959 έως σήμερα. Σ΄αυτό είναι βασισμένη η ταινία του
Billy Wilder «Μερικοί το προτιμούν καυτό» πασίγνωστη και αγαπημένη από τις υπέροχες ερμηνείες των Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μέριλιν Μονρόε.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται το 1930, την εποχή του Κραχ, δηλαδή της τεράστιας οικονομικής κρίσης, που κατέστρεψε τις ζωές τόσων ανθρώπων παγκοσμίως. Η προσπάθεια μάλιστα του χορογράφου Φωκά Ευαγγελινού είναι να αναστήσει το πνεύμα του μιούζικαλ εκείνης της εποχής. Όπως τόνισε ο Σταμάτης Φασουλής (που είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, σύμφωνα με την Ζέτα Μακρυπούλια) το 1933 το Hollywood έκανε τα πιο εντυπωσιακά του μιούζικαλ. Και τα πιο αθώα επίσης. Αυτήν την αθωότητα και το εντυπωσιακό στοιχείο επιχειρεί να επαναφέρει ο Φ. Ευαγγελινός. 
merikoi 2
Σύμφωνα με το story, δύο άνεργοι μουσικοί, ο Τζέρυ και ο Τζο, τους οποίους ερμηνεύουν ο Θοδωρής Αθερίδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης, γίνονται κατά λάθος, αυτόπτες μάρτυρες σε ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλυτώσουν από τους γκάνγκστερς ντύνονται γυναίκες και εισβάλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα. Όμως ο Τζο, που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη Sugar Kane που το όνειρό της είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο. Εκεί γύρω περιφέρεται μ’ ένα κότερο κι ένας ζάμπλουτος κύριος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ (Κώστας Βουτσάς) που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη δηλαδή τον Τζέρυ με φουστάνια. Όταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ και αναγνωρίζει τις δύο καλλονές, αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με γκαγκς, ανατροπές και ξέφρενα γέλια.

Ο Σταμάτης Φασουλής, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και την μετάφραση- διασκευή ενός έργου, που ξεκίνησε κάποτε από μυθιστόρημα και πέρασε από αμέτρητες διαδοχικές αλλαγές, ώστε να πάρει την μορφή του μιούζικαλ, που θα παρακολουθήσουμε στο Παλλάς. Θα υπάρχει πολυμελής ορχήστρα, με την ενορχήστρωση από τον Αλέξιο Πρίφτη. Τα σκηνικά, τα οποία, όπως δήλωσαν οι συντελεστές, θα είναι τέσσερις φορές περισσότερα από εκείνα του Chicago, τα έχουν δημιουργήσει οι Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης. H βραβευμένη με EMMY Ελευθερία Ντεκώ σχεδίασε τους φωτισμούς και η Ντένη Βαχλιώτη τα ρούχα της παράστασης. 

Στους στίχους πάντως της πολύ σημαντικής στιχουργού Αφροδίτης Μάνου, η οποία έκανε τις μεταφράσεις των τραγουδιών της παράστασης, στάθηκε ιδιαίτερα ο Σταμάτης Φασουλής. “Ένα θα σας πω: Το penniless το μετέφρασε πένιτες. Άλλαξε μόνο ένα γράμμα. Ίδιος ρυθμός, ίδιος τονισμός…”

Στην παράσταση, όπως είπαμε πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Μακρυπούλια και Κώστας Βουτσάς. Και ακόμη οι Νάντια Κοντογεώργη και Λευτέρης Ελευθερίου. 
Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ- κωμωδία θα παίζεται από τις 9 Νοεμβρίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30 και Κυριακή: 19:00 από την σκηνή του Παλλάς. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κριτική της παράστασης “Μερικοί το προτιμούν καυτό”


Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b