MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πριν φύγετε για camping: συμβουλές για τον φθηνότερο τρόπο διακοπών

Aντικειμενικά ο πιο φθηνός καλοκαιρινός οικογενειακός τρόπος διακοπών είναι το camping. Η οικογενειακή κατασκήνωση είναι μια σπάνια ευκαιρία για το παιδί να αναλάβει ευθύνες, να ευχαριστηθεί και να έρθει πιο κοντά στη φύση. Πώς όμως ο γονιός επιλέγει τον κατάλληλο προορισμό; Τι πρέπει να πάρει κανείς μαζί του;

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

– Ο τέλειος προορισμός
Τα περισσότερα κάμπινγκ είναι καλά οργανωμένα. Βεβαιωθείτε όμως, ότι η επιλογή σας διαθέτει: τουαλέτες και τρεχούμενο πόσιμο νερό, κουζίνα, ψυγείο και μαλακό έδαφος για την τοποθέτηση της σκηνής. Αφού βρείτε το κάμπινγκ που ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες σας, σκεφτείτε το είδος της εμπειρίας που θέλετε να έχετε. Εάν για παράδειγμα, θέλετε να φέρετε μαζί σας και ποδήλατα, ψάξτε για ένα κάμπινγκ που έχει ασφαλτοστρωμένους δρόμους αντί για χαλίκια.

– Κοιμάμαι καλά
Μια οικογενειακή σκηνή –προτιμήστε να έχει τέντα μπροστά και διπλή πόρτα-, ένα πλαστικό στρώμα ύπνου, ένα sleeping bag, ένα καλό μαξιλάρι ύπνου, και η σκηνή έχει μετατραπεί σε άνετο ξενώνα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

– Μαγειρεύω εύκολα και γρήγορα
Πριν φύγετε από το σπίτι, γεμίστε το φορητό ψυγειάκι σας με λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, μπισκότα, τοστ και φρούτα. Πάρτε μαζί σας ένα τηγάνι, μια κατσαρόλα, ένα μαχαίρι, μερικά πιρούνια, πλαστικά πιάτα, φορτώστε τα στο αμάξι και ξεκινήστε. Καθημερινά, μπορείτε να αγοράζετε φρέσκα ψάρια και κρέας από τοπικά μαγαζιά του προορισμού σας και να τα μαγειρεύετε συνδυαστικά με όλα όσα έχετε κουβαλήσει. Η οικονομία στο τέλος θα είναι σίγουρη!

– Άλλες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε
Ο εξοπλισμός σας πρέπει σίγουρα να περιέχει: ένα μικρό φαρμακείο, με τα απαραίτητα ιατρικά φάρμακα και εντομοαπωθητικά, σαπούνι, σαμπουάν και χαρτί τουαλέτας, σφυρίχτρα για τις στιγμές που το παιδί απομακρύνεται για να παίξει μόνο του, κατάλληλα ρούχα για το βραδινό κρύο, είδος υποστρώματος για να καλύψει το χώρο έξω από τη σκηνή, σπαστές καρέκλες και τραπέζι, σκοινί για να απλώνετε τα βρεγμένα ρούχα σας, λάμπα και φακό, επιτραπέζια παιχνίδια.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b