MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γάμοι και έξοδα: πώς να μην “ξεπαραδιαστείτε” ως καλεσμένοι

Η “μεγάλη μέρα” έφτασε, οι προσκεκλημένοι ήταν πολλοί, αλλά τελικά οι παρόντες λίγοι, με αποτέλεσμα η μεγάλη δεξίωση να μετατραπεί σε “φιλική μάζωξη”: Ένας “εφιάλτης” των ζευγαριών που παντρεύονται αυτή την εποχή, καθώς η οικονομική κρίση έχει σοβαρές επιπτώσεις και στους γάμους!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σύμφωνα με αμερικανική δημοσκόπηση ανάμεσα σε καταναλωτές (American Consumer Credit Counseling poll), πάνω από το 40% των καλεσμένων δεν παρευρίσκονται στους γάμους στους οποίους προσκλήθηκαν, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν!

Οι μεταφορές, το bachelor party, τα καινούργια ρούχα και παπούτσια, τα δώρα του γάμου ή ακόμα και η διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο –εάν ο γάμος λαμβάνει χώρα σε κάποιο άλλο μέρος- είναι τα σίγουρα έξοδα που θα χρειαστεί να πληρώσει ο καλεσμένος. Φέτος, κατά μέσο όρο οι καλεσμένοι ξοδεύουν 400-500 ευρώ συνολικά για να παραστούν σε ένα γάμο. Το ποσό, αν και ακούγεται υψηλό, έχει υποστεί πτώση της τάξης του 59% σε σχέση με πέρσι.

Οι περισσότερες συμβουλές για εξοικονόμηση του κόστους ενός γάμου, αναφέρονται στα έξοδα του ζευγαριού. Ωστόσο, η λύση για όσους θέλουν να καμαρώσουν τον φίλο ή το συγγενή τους νυφούλα-γαμπρό, είναι η μοιρασιά. Βρείτε τους φίλους ή τους συγγενείς που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σας το ξενοδοχείο ή το ίδιο αυτοκίνητο ή την από κοινού αγορά του δώρου, ώστε να μειώσετε σε ένα βαθμό τα έξοδά σας και να χαρείτε με τη χαρά των αγαπημένων σας προσώπων. Ειδικά όσον αφορά στα δώρα, επικεντρωθείτε στην ουσία και όχι στον εντυπωσιασμό μιας brand υπογραφής. Αν υπάρχει λίστα γάμου σε κάποιο κατάστημα, φροντίστε να διαλέξετε κάτι νωρίς, για να προλάβετε κάτι χρήσιμο και όχι απλά εφετζίδικο και ακριβό. Οπωσδήποτε πριν προβείτε σε κάποια αγορά, κάντε πρώτα μια έρευνα στα e-shops για να συγκρίνετε τιμές τους είδους δώρου που σκοπεύετε να πάρετε, και να μην σας πιάσουν “κορόιδο” με την υπερτιμολόγηση κάποιου προϊόντος μόνο και μόνο επειδή θεωρείται “γαμήλιο”.

Όσον αφορά στο στυλιστικό μέρος για τις γυναίκες, εφαρμόστε την all-time classic λύση “απλό ένδυμα-εντυπωσιακά αξεσουάρ“. Δεν χρειάζεται να “σκάσετε” τουλάχιστον 100 ευρώ για καινούργιο φόρεμα, από τη στιγμή που εδώ και χρόνια ο στυλιστικός χαρακτήρας των γάμων έχει αλλάξει, κι από επίσημος έχει γίνει cocktail. Βρείτε στην ντουλάπα σας ένα απλό φόρεμα που να σας κολακεύει, και αναδείξτε το look σας με εντυπωσιακά αξεσουάρ που στοιχίζουν λιγότερο απ’ ό,τι ένα φόρεμα: ένα statement necklace, ένα βραχιόλι αρχαιοελληνικού στυλ που φοριέται ψηλά στο χέρι, ακόμα και μια τρέσα μαλλιών, για να τη φορέσετε ψηλά ως μακριά αλογοουρά.

Όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα προτιμότερα από το να σκαρφιστείτε μια φθηνή δικαιολογία για να μην παρευρεθείτε στον γάμο. Οι νεόνυμφοι θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες σας, κάνατε τα πάντα για να τους προσφέρετε κάτι ωραίο ή χρήσιμο και να είστε δίπλα τους σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b