MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Έφυγε” η “γοργόνα του σινεμά”, Esther Williams (pics + vid)

Μας χάρισε μαγικές κινηματογραφικές εικόνες τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, μέσα σε παραμυθένια υδάτινα σκηνικά. Η Esther Williams ήταν μια σταρ πραγματικά μοναδική, που γεννήθηκε το 1921 και πέθανε στις 6 Ιουνίου 2013, έχοντας μεσουρανήσει στις δεκαετίες του ’40 και του ’50. Οι ικανότητές της στην καλλιτεχνική κολύμβηση της έδωσαν το εισιτήριο προκειμένου να περάσει από τον αθλητισμό στην 7η τέχνη.

Monopoli Team

Παρόλο που στον χώρο του κινηματογράφου δεν είχε “αντίπαλο” που να μπορεί να εκτελέσει παρόμοιες σκηνές με την ίδια ικανότητα και χάρη, η MGM, η εταιρεία παραγωγής με την οποία είχε συμβόλαιο στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της (κάποια στιγμή η Williams μετακινήθηκε στη Universal), δεν την προώθησε αρκετά, ακόμα και όταν της δόθηκαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Μάλιστα η ίδια σε μεγάλη ηλικία δήλωσε ότι το μόνο που έκαναν για την ίδια στην MGM, ήταν να αλλάζουν τον κινηματογραφικό της παρτενέρ και το νερό στην πισίνα!

Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν πλατφόρμες όπως το YouTube, όπου μπορούμε να την απολαμβάνουμε ανά πάσα στιγμή. Στο βίντεο παρακάτω, πάρτε μια γεύση από την μοναδική της τέχνη:

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b