MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

25 χρόνια στην πασαρέλα η Kate Moss (gallery)

H Kate Moss, το υπερβολικά αδύνατο κορίτσι με τα περίεργα δόντια και το χαμηλό για μοντέλο ύψος, που σφράγισε όμως όσο λίγες τον χώρο του μόντελινγκ, συμπληρώνει αυτήν την εβδομάδα 25 χρόνια στις πασαρέλες! Είχε ξεκινήσει την τεράστια καριέρα της από την ηλικία 14 χρονών το 1988, όταν κάποια κυνηγός ταλέντων την εντόπισε στο αεροδρόμιο JFK της Αμερικής.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Kate Moss το 1993 λάνσαρε το heroin chic look που ήταν πολύ της μόδας εκείνη την εποχή, ενώ στην μουσική κυριαρχούσε το alternative και η μουσική των Nirvana. Άλλωστε, έχει κατηγορηθεί και η ίδια για χρήση ναρκωτικών. To 2005 μάλιστα εφημερίδα έδειξε φωτογραφίες του διάσημου μοντέλου, στις οποίες φαινόταν να ρουφάει μια λευκή σκόνη, η οποία φέρεται να ήταν κοκαΐνη. 

Παρά τις φήμες για την ζωή της, ποτέ δεν έπαψε να θεωρείται fashion icon. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το Forbes τα κέρδη της αυξήθηκαν όσο ποτέ τα επόμενα χρόνια του σκανδάλου. Το 2004-5 τα κέρδη της ήταν 5 εκατ. δολάρια κι εκτινάχθηκαν στα 8 εκατ. την επόμενη χρονιά, μετά το σκάνδαλο. Στην περίπτωση της Kate δεν υπήρξε ποτέ αρνητική δημοσιότητα. 

Συνεργάστηκε σε καμπάνιες με ιταλούς, γάλλους, αμερικανούς και άγγλους σχεδιαστές, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν τα ονόματα των Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Chanel, Rimmel και Bulgari. Έχει δουλέψει με τους πιο γνωστούς φωτογράφους του χώρου, όπως τον Mario Testino, τον Mario Sorrenti, τον Steven Klein, τον Juergen Teller και τον Peter Lindbergh

Στην προσωπική της ζωή Kate Moss έχει μια κόρη, την Lila Grace, 11 ετών, την οποία απέκτησε με τον εκδότη Jefferson Hack.
Ταραχώδης ήταν η σχέση της από το 1994 ως το 1998 με τον Johnny Depp. Αρραβωνιάστηκαν για μερικούς μήνες και χώρισαν μετά.

Επίσης τα έφτιαξε με τον ροκ μουσικό Pete Doherty, τον οποίο γνώρισε σε ένα πάρτι το 2005. Χώρισαν το 2007. Μην αλλάζοντας πολύ τα γούστα της, τα έφτιαξε με έναν άλλο μουσικό, τον Jamie Hince, κιθαρίστα του συγκροτήματος The Kills. Με τον Hince παντρεύτηκε το 2011 φορώντας νυφικό του John Galliano. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b