MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεγιστάνας θέλει να ναυπηγήσει ξανά τον Τιτανικό! (video)

Ο Αυστραλός μεγιστάνας Clive Palmer έχει ένα όνειρο ζωής. Να ναυπηγήσει ξανά τον Τιτανικό. Όχι για να τον ξαναρίξει πάντως στο Παγόβουνο, αλλά για να πραγματοποιεί ρετρό κρουαζιέρες, έναν αιώνα μετά το πρωτοφανές ατύχημα και 16 χρόνια μετά την επική επιτυχία του Cameron στον κινηματογράφο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Clive Palmer θέλει να ξαναχτίσει τον Τιτανικό όπως ήταν. Η ναυπήγηση του πλοίου θα γίνει στην Κίνα, ενώ το πλοίο θα πλεύσει το 2016. Το κόστος, αν και τεράστιο, δεν φαίνεται να απασχολεί τον Αυστραλό. “Όταν δουλεύεις” λέει “σκληρά για το 40% ή 50% της ζωής σου, θέλεις με τα λεφτά που έβγαλες να κάνεις ό,τι θέλεις κι όχι να τα αφήσεις στα παιδιά σου να τα ξοδέψουν. Θα μείνουν πολλά γι’ αυτά έτσι κι αλλιώς”.

Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα μπει μέσα, καθώς το εγχείρημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ανακοίνωση ότι θα ξαναφτιαχτεί ο Τιτανικός, ήδη υπήρξαν 40 χιλιάδες αιτήσεις για κρουαζιέρα. Μπορεί να φέρει το όνομα ενός πλοίου φαντάσματος, αλλά ποιός είπε ότι τα φαντάσματα δεν τραβάνε την προσοχή.

Έχουν υπάρξει, ωστόσο, και αντιρρήσεις. Κάποιοι από τους επιζώντες ή απόγονοι των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, θεωρούν ότι δεν είναι σωστό για την μνήμη των νεκρών να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. Άλλοι πάλι εκτιμούν το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή τους επαναφέρει στο προσκήνιο. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b