MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεγιστάνας θέλει να ναυπηγήσει ξανά τον Τιτανικό! (video)

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Αυστραλός μεγιστάνας Clive Palmer έχει ένα όνειρο ζωής. Να ναυπηγήσει ξανά τον Τιτανικό. Όχι για να τον ξαναρίξει πάντως στο Παγόβουνο, αλλά για να πραγματοποιεί ρετρό κρουαζιέρες, έναν αιώνα μετά το πρωτοφανές ατύχημα και 16 χρόνια μετά την επική επιτυχία του Cameron στον κινηματογράφο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

O Clive Palmer θέλει να ξαναχτίσει τον Τιτανικό όπως ήταν. Η ναυπήγηση του πλοίου θα γίνει στην Κίνα, ενώ το πλοίο θα πλεύσει το 2016. Το κόστος, αν και τεράστιο, δεν φαίνεται να απασχολεί τον Αυστραλό. “Όταν δουλεύεις” λέει “σκληρά για το 40% ή 50% της ζωής σου, θέλεις με τα λεφτά που έβγαλες να κάνεις ό,τι θέλεις κι όχι να τα αφήσεις στα παιδιά σου να τα ξοδέψουν. Θα μείνουν πολλά γι’ αυτά έτσι κι αλλιώς”.

Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα μπει μέσα, καθώς το εγχείρημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ανακοίνωση ότι θα ξαναφτιαχτεί ο Τιτανικός, ήδη υπήρξαν 40 χιλιάδες αιτήσεις για κρουαζιέρα. Μπορεί να φέρει το όνομα ενός πλοίου φαντάσματος, αλλά ποιός είπε ότι τα φαντάσματα δεν τραβάνε την προσοχή.

Έχουν υπάρξει, ωστόσο, και αντιρρήσεις. Κάποιοι από τους επιζώντες ή απόγονοι των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, θεωρούν ότι δεν είναι σωστό για την μνήμη των νεκρών να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. Άλλοι πάλι εκτιμούν το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή τους επαναφέρει στο προσκήνιο. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Art & Culture
Μια λοξή ιστορία από τα ΚΑΠΗ Αλίμου στα σινεμά
Επίκαιρα
Νέος δασμός 3 ευρώ στις αγορές από Temu, Shein – Πώς υπολογίζεται
Επίκαιρα
Μητρώο Ακινήτων: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ – Τι αλλάζει σε επιδόματα και ΕΝΦΙΑ
Επίκαιρα
Ποια χώρα «καίει» περισσότερο ρεύμα όταν χτυπούν οι καύσωνες;
Αφιέρωμα
Κοινοί Θνητοί: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το επαναστατικό συγκρότημα
Αφιέρωμα
5.5.1989: Όταν ο Nick Cave ταρακούνησε το «Ρόδον»
Art & Culture
Τι έφερε η “ανάσταση” της «Μήδειας» στην Επίδαυρο
Επίκαιρα
Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα
Αφιέρωμα
Τι κρατά τους Black Veil Brides ζωντανούς στην post-emo εποχή; Η απάντηση έρχεται στο Release Athens
Art & Culture
Ο David Byrne έβαλε φωτιά στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema