MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Sleeping Eros στο Metropolitan Museum: Ο έρωτας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη

Ο φτερωτός θεός της ελληνικής μυθολογίας και οι απεικονίσεις του από την αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση, είναι το θέμα της έκθεσης “Sleeping Eros”, που φιλοξενεί το φημισμένο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.

Monopoli Team

Ο Κοιμώμενος Έρως (έργο είτε των ελληνιστικών είτε των ρωμαϊκών χρόνων) είναι ένα άγαλμα που βρίσκεται στην κατοχή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης από το 1943, και αποτέλεσε την αφορμή για την συγκεκριμένη έκθεση, η οποία περιλαμβάνει 46 έργα διαφόρων ειδών τέχνης που χρονολογούνται από τον 5ο αι. π.Χ. έως τον 17ο αι. μ.Χ. Πρόκειται κυρίως για έργα που προέρχονται από τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, ενώ δύο επιπλέον έργα εκτίθενται από ιδιωτικές συλλογές.

Σκοπός της έκθεσης είναι να εξετάσει τις προσλήψεις του μύθου και τις απεικονίσεις του Έρωτα πριν και μετά τη δημιουργία του κοιμώμενου προτύπου, αλλά και να εντοπίσει τον τρόπο διάδοσης του τελευταίου στους ρωμαϊκούς χρόνους, και την επανανακάλυψή του στην Αναγέννηση, καθώς αποτελούσε αγαπημένο θέμα αναγεννησιακών και μπαρόκ καλλιτεχνών -μεταξύ τον οποίων και ο Μιχαήλ Άγγελος- ως πρότυπο έμπνευσης και εξάσκησης.

Η έκθεση πραγματοποιείται χάρη στην αρωγή του Οικογενειακού Ιδρύματος Βλάχου.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Ιανουαρίου – 23 Ιουνίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερα από Art & Culture