MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο κομπλεξισμός της Μαρίας Μπακοδήμου με τον Daniel Day-Lewis

Αφιέρωμα στον Daniel Day- Lewis υποψήφιο για Όσκαρ Α αντρικού ρόλου με την ταινία Lincoln είχε η εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου στο Star κι η παρουσιάστρια δεν έχασε την ευκαιρία να πει «μερικά λογάκια» εις βάρος του ομολογουμένως σπουδαίου αυτού ηθοποιού, δηλώνοντας πως το ότι είναι μεγάλος καλλιτέχνης δεν δικαιολογεί όλα τα υπόλοιπα στην προσωπική του ζωή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το αφιέρωμα επικεντρωνόταν κυρίως στον εκκεντρικό χαρακτήρα του Ιρλανδοεβραίου ηθοποιού, τον τρόπο που χώρισε την έγγυο Isabelle Adjani με φαξ, επειδή δεν ένιωθε- σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουλάχιστον- έτοιμος να γίνει πατέρας. Το περίεργο βέβαια είναι ότι τώρα το παιδί που γέννησε η Adjani, ο Gabriel, μένει με τον πατέρα του.

Επίσης, τόνιζε το πόσο ιδιόρρυθμος γίνεται ο συγκεκριμένος πολυβραβευμένος ηθοποιός, όταν μπαίνει στο πετσί του ρόλου, καθώς δεν είναι ο ρόλος μόνο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων αλλά και μετά. Και μάλιστα σπάει τα νεύρα των συμπρωταγωνιστών του, καθώς τους απευθύνεται με το όνομα του ρόλου, ακόμα κι αν τους πετύχει στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου. Αλλά αυτά είναι τεχνικές ταύτισης με τον ρόλdaniel day lewis isabelle Adjaniο, που άλλοι αποδέχονται, άλλοι όχι. Ο δικός μας  Αιμίλιος Χειλάκης, για παράδειγμα, θεωρεί ότι είναι καταστροφικό να ταυτίζεται ο ηθοποιός με τον ρόλο. Ο Daniel Day Lewis όχι μόνο ταυτίζεται, αλλά βυθίζεται στον ρόλο ως τα άκρα. Και μόνο καταστροφικό δεν ήταν το αποτέλεσμα. Βασικά, σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μια τεχνική που σε έναν ηθοποιό λειτουργεί ευεργετικά, μπορεί να είναι καταστροφή σε έναν άλλον.

Η  Μπακοδήμου, μετά το ρεπορτάζ, έβγαλε χολή εις βάρος του Daniel Day Lewis για τα κουτσομπολίστικα θέματα. Είπε το εξής: «Εντάξει, είναι μεγάλος καλλιτέχνης, αλλά αυτό φτάνει για δικαιολογήσει όλα τα υπόλοιπα;» Και εστίασε στους χωρισμούς του με τις διάφορες διάσημες ηθοποιούς, που κατά καιρούς είχε σχετισθεί και κυρίως με την Adjani, αλλά και στην ιδιορρυθμία του ως προσωπικότητα. Γενικά τον έκραξε άσχημα κι έβγαλε αρκετή ξυνίλα σε βάρος του μεγάλου αυτού ηθοποιού.

Δεν ξέρω τι μύγα την τσίμπησε την Μπακοδήμου με τον Daniel- αν και μπορώ να εικάσω- αλλά δεν σκότωσε και άνθρωπο! Και για να καταδικάσεις έναν καλλιτέχνη και να απορρίψεις το έργο του, θα πρέπει να έχει κάνει κάτι πολύ ακραίο. Για παράδειγμα, να έχει διαπράξει κάποιο  στυγερό έγκλημα ή πολλά στυγερά εγκλήματα που σοκάρουν την κοινή γνώμη, ή να είναι οπαδός κάποιας πολύ επικίνδυνης και ακραίας ιδεολογίας (όπως ο Ναζισμός). Όχι να χωρίσει με φαξ την ερωμένη του!

brando largeΒέβαια, η Μαρία Μπακοδήμου ανάλογη ξυνίλα και ειρωνεία έχει βγάλει και στο παρελθόν με έναν άλλο μεγάλο της υποκριτικής, τον Marlon Brando. Και θυμάμαι ότι καλεσμένη ήταν τότε στον Φώτη και τη Μαρία η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία είχε σχολιάσει τότε, πάνω σε κάτι σχολιάκια των δύο παρουσιαστών που πήγαιναν να βγάλουν τον Marlon Brando σκάρτο ή δεν ξέρω κι εγώ τι «Από τις ταινίες που τον έχω δει, είχε μεγάλο ταλέντο!» Κι αποκατέστησε έτσι την τάξη.

Έχω την εντύπωση ότι η Μπακοδήμου αντιμετωπίζει συμπλεγματικά τους μεγάλους ηθοποιούς γενικότερα. Η ίδια έχει σπουδάσει υποκριτική, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καριέρα ηθοποιού. Οπότε, φαίνεται αρκετά ύποπτο το πόση χολή βγάζει εις βάρος ανθρώπων εμφανώς ανώτερων της σε αυτήν την τέχνη. Ασχέτως, αν η παρουσιάστρια έχει κάνει την δική της διαδρομή στην τηλεόραση, στο καλοπληρωμένο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού life style, φαίνεται ότι ο δύσκολος δρόμος της τέχνης της έχει αφήσει μερικά απωθημένα, που τα εκτονώνει με ανελέητο gossip.

Γιώργος Σμυρνής

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b