MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σε “black list” η Porsche λόγω των σχέσεών της με τον Χίτλερ!

Ο Αδόλφος Χίτλερ και οι Ναζί έχουν γράψει μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία. Οι Γερμανοί για χρόνια θα πληρώνουν τις θηριωδίες τους, αφού κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι έκαναν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Kαι φυσικά, το ίδιο θα πληρώνουν και όσοι σχετίζονταν μαζί τους εκείνη την περίοδο, όπως η Porsche.

Monopoli Team

Πρόσφατα η Porsche αγόρασε μια τεράστια έκταση στην Ατλάντα των ΗΠΑ για να φτιάξει καινούριες εγκαταστάσεις. Στον ίδιο χώρο υπήρχε παλαιότερα ένα εργοστάσιο της Ford όμως, με τον κεντρικό δρόμο να ονομάζεται «Henry Ford II Avenue». Η γερμανική φίρμα, όπως ήταν λογικό, θέλησε να μετονομάσει τη διεύθυνση, προτείνοντας στα αρμόδια στελέχη της Πολιτείας το όνομα Ferdinand Porsche, του ιδρυτή δηλαδή της μάρκας.

Οι Αρχές αντέδρασαν έντονα, λέγοντας ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν να υπάρχει ένα όνομα το οποίο είχε συνεργαστεί με τον Χίτλερ και τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για την ιστορία, να τονίσουμε ότι ο Ferdinand Porsche είχε σχεδιάσει ορισμένα από τα άρματα μάχης των Γερμανών.

Τελικά, έπειτα από συζητήσεις οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή και πλέον ο δρόμος θα μετονομαστεί σε «Porsche Avenue».

Λουκάς Παπαλάμπρος

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b