MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O γέροντας Παστίτσιος προκαλεί χαμό στο internet!

Μια πρωτοφανής επίδειξη λογοκρισίας στην κατά τα άλλα ευρωπαϊκή Ελλάδα, ήταν να περάσουν χειροπέδες σε 27χρονο από την Εύβοια, επειδή σατίριζε τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου, δημιουργώντας την περσόνα του γέροντα Παστίτσιου στο Facebook.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε 27χρονο στα Ψαχνά Ευβοίας καθώς φέρεται να διατηρούσε σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Ο 27χρονος Έλληνας, είχε δημιουργήσει στο Facebook σελίδα με τίτλο “Γέροντας Παστίτσιος”, στην οποία αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.

Επειδή την σελίδα την έχουν κλειδώσει κι έχουν φτιαχτεί αντίγραφα μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, δεν μπορώ να διαβάσω, για να δω αν οι αναρτήσεις έχουν κάποιο υβριστικό περιεχόμενο, που να δικαιολογούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Όμως, από την στιγμή που γράφει Παστίτσιος και όχι Παΐσιος και κυρίως το ότι σαρκάζει προφητείες, δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορούν να του προσάψουν. Στο κάτω- κάτω τον Παΐσιο δεν τον ήξερε κανένας, πριν τον ανακαλύψει ο Λιακόπουλος κι αρχίσει να πουλάει τις προφητείες του. Τώρα, το αν κάποιος αμφισβητεί την αξιοπιστία των προφητών και των προφητειών τους στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα, είναι λόγος για να τον συλλάβουν οι αρχές, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Τώρα αν είναι έγκλημα να διακωμωδεί κανείς τον Λιακόπουλο που έστησε φάμπρικα, πουλώντας τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου, για το ξανθόν γένος (τους Ρώσους) που θα έρθει να μας σώσει και άλλα πράγματα εντελώς παρωχημένα, θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες από την Χρυσή Αυγή και διάφορους θρησκόληπτους και εύπιστους σε κάθε προφητεία που χαΐδεύει αυτιά, οδήγησαν τις αρχές σε μια κατά τη γνώμη μου ακατανόητη σύλληψη. Επειδή, βέβαια, έχουμε προχωρήσει αρκετά ως κοινωνία, η αντίδραση των νέων ήταν να γεμίσουν το Facebook και το Twitter με αναρτήσεις για τον Γέροντα Μουζάκα και άλλα παρόμοια, που συνεχίζουν το καλαμπούρι. Και πιστεύω ότι δεν θα κάνουν τίποτα στον 27χρονο, γιατί η Ελλάδα είναι ένα αρκετά εκκοσμικευμένο κράτος, που δεν την κυβερνούν Ελληνορθόδοξοι Ταλιμπάν (ακόμα τουλάχιστον).

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b