MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συρτάκι για ρεκόρ Guinness στον Βόλο!

Το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο το χόρεψαν στην πόλη του Βόλου. 5.640 άτομα από 14 έως 89 ετών ζήλεψαν τη δόξα του Anthony Quinn και χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη επί πέντε λεπτά, κατακτώντας μία θέση στα ρεκόρ Guinness.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Βόλος εκτόπισε την Ρόδο από το συγκεκριμένο ρεκόρ. Το νησί των δωδεκανήσων κατείχε μέχρι σήμερα το ρεκόρ με 1.600 χορευτές. Το γεγονός το κατέγραψαν και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Το γεγονός δίνει μια χαρούμενη νότα στις ζοφερές εποχές της κρίσης και της πολυετούς ύφεσης. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς πρόκειται για εσωτερικό ανταγωνισμό. Ο Βόλος κέρδισε τη Ρόδο. Αφού συρτάκι χορεύουν μόνο στην Ελλάδα, έτσι και το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου θα το χορέψουν Έλληνες.

Ίσως, βέβαια, από τους ελληνικούς χορούς το συρτάκι να έχει την μεγαλύτερη διεθνή απήχηση, λόγω της βασισμένης στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη για τον Ζορμπά, που είχε διεθνή επιτυχία κι έφερε πολλούς τουρίστες τότε στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτό το μουσικό θέμα επιλέχθηκε, για να σπάσουμε το ρεκόρ Guinness.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b