MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Maybe to die, maybe to dream στο Altera Pars

Στις 30 και 31 Μαΐου η ομάδα SubRosa παρουσιάζει την παράσταση χορού «Maybe to die, maybe to dream» που βασίζεται στο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου» στην σκηνή του Altera Pars.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ένας άνθρωπος σε απόγνωση-ένα όνειρο, προάγγελος μιας νέας ζωής.
Ένας άνθρωπος συναισθηματικά νεκρός, απέραντα μόνος.
Μελαγχολία-Πλήξη-Μοναξιά.
Κάθε κύτταρο του σώματος του φωνάζει: Να σκοτωθώ!
Πόση απόγνωση μπορεί να κρύβει ο επικείμενος θάνατος?
Και όμως ξαφνικά ένα όνειρο, γεμάτο όμορφες εικόνες, παιδικές μνήμες θα του χαρίσει την απαραίτητη δύναμη και θέληση για να αναφωνήσει « Ώ να ζήσω, τώρα να Ζήσω!»
Τι σημασία έχει αν ήταν όνειρο? Μήπως και η ζωή μας δεν είναι ένα όνειρο?

Η ομάδα SubRosa σημειώνει: «Θεωρούμε το κείμενο του Ντοστογιέφσκι βαθιά επίκαιρο και συγκλονιστικά φωτεινό. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της χώρας μας και την απόγνωση χιλιάδων ανθρώπων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατάθλιψη αποτελεί την σύγχρονη ασθένεια της εποχής μας από την οποία ταλαιπωρούνται πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας, οι οποίοι αναπτύσσουν αυτοκτονικές τάσεις και αρκετοί οδηγούνται στον θάνατο, ο «γελοίος» ήρωας του Ντοστογιέφσκι μπορεί να είναι ένας από εμάς, ο γείτονας μας, ένας συγγενείς, ένας φίλος μας, μια απεγνωσμένη μάνα, ένας απεγνωσμένος εργαζόμενος, ένας νέος χωρίς όνειρα. Το κείμενο αποτελεί μια σπίθα, ένα άνοιγμα ψυχής, μια ελπίδα στην ζωή, ένα όνειρο που σε ξυπνά. Το έργο μας δημιουργήθηκε από μια βαθιά ενσυναίσθηση των όσων παρατηρούμε και βιώνουμε καθώς και μέσα από την συνειδητοποίηση ότι όλοι έχουμε μια βαθιά ανάγκη να νιώσουμε κάτι που θα μας θυμίσει ότι είμαστε ζωντανοί, να δούμε κάτι ώστε να ανοίξει η ψυχή μας, δεν έχει σημασία τι, ας είναι ένα όνειρο το πέρασμα από το σκοτάδι στο φώς, από τον θάνατο στην ζωή, από την διάσπαση στην ενότητα, από την απόγνωση στην ευτυχία, από την άγνοια στην συνειδητότητα. Στόχος μας μέσα από όλη την διαδρομή του ήρωα μας ο κόσμος να αναφωνήσει «Να ζήσω!» και ευελπιστούμε «..στις άκρες των χειλιών τους να στάξει το μειδίαμα που δεν αφήνει την ψυχή να κλειστεί στον εαυτό της»
Για μας προσωπικά το έργο αποτελεί το πέρασμα από την αδράνεια στην δημιουργία, από τον φόβο στην τόλμη και από την συνειδητοποίηση πως αν τελικά περιμένεις τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνεις κάτι… εκείνες δεν θα έρθουν ποτέ.»

Συντελεστές
Επιμέλεια Κίνησης-Σκηνοθεσία: Ταμπαξή Ιωάννα, Σαμαρά Μιμίκα
Χορογραφία: Ταμπαξή Ιωάννα, Σαμαρά Μιμίκα συν την δημιουργική συμμετοχή των μελών της ομάδας

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/YxcQtZOmy4Y” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: SubRosa
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Ταμπαξή, Μιμίκα Σαμαρά


Παίζουν: Ταμπαξή Ιωάννα, Σαμαρά Μιμίκα , Ριαλένα Νικοδήμου, Μαρία Γεωργιοπούλου, Άννα Γεωργάτσου.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b