MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ντίνα Κώνστα: -Η Σωτηρία Μπέλλου ζούσε και πλήρωνε ακριβά τα πάθη της!

Η Ντίνα Κώνστα είναι εγνωσμένης αξίας προσωπικότητα στο χώρο της ελληνικής υποκριτικής. Με την καριέρα της στο θέατρο και τις επιτυχημένες συμμετοχές της στην τηλεόραση, έχει γίνει αγαπητή στο σύνολο του ελληνικού κοινού. Αυτή την περίοδο ερμηνεύει μια επίσης πολύ αγαπητή μορφή, του πενταγράμμου, την σπουδαία Σωτηρία Μπέλλου, στο θέατρο Κάππα.Συνέντευξη στον Γιώργο Σμυρνή

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με αφορμή αυτή την παράσταση, η κα Κώνστα μας παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία μας μίλησε για την γνωριμία της με την τραγουδίστρια που ερμηνεύει, τους φόβους της, την πάντα μάχιμη πολιτική της στάση απέναντι στα πράγματα και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου που αγαπάει.

-Eρμηνεύετε τη Σωτηρία Μπέλου στην παράσταση στο θέατρο Κάππα. Μιλήστε μας για την παράσταση αυτή και τη συνεργασία σας με την σκηνοθέτιδα Αθανασία Καραγιαννοπούλου.
Αυτό που μπορώ να πω για την παράσταση είναι ότι με κάνει να χαίρομαι και να συγκινούμαι απ΄την απήχηση που έχει στο κοινό όλων των ηλικιών και κυρίως της νεολαίας και το ενδιαφέρον τους για την ζωή της. Ηταν ένα ρίσκο και η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στην συνεργασία και την σκληρή δουλειά που κάναμε με την Αθανασία Καραγιαννοπούλου την οποία εμπιστεύομαι και ευχαριστώ από καρδιάς.

-Η Σωτηρία Μπέλου βρίσκεται στον δρόμο μιας εγχείρησης που θα της στερήσει τη φωνή της, που είναι το εργαλείο της τέχνης της. Ποια είναι η ψυχολογική της κατάσταση σε αυτή τη φάση;
Η αγωνία, ο φόβος και η οργή γι΄αυτόν τον ζωντανό θάνατο που την περιμένει και η ανάγκη της να μιλήσει (όσο έχει ακόμα την φωνή της) και να ξαναζήσει δραπετεύοντας απ΄το κρεββάτι του νοσοκομείου αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα ζωή της.

– Πόσο εύκολο ή δύσκολο σας είναι να ταυτιστείτε με την ηρωίδα που ερμηνεύετε; Έχετε ποτέ σκεφτεί τη στιγμή που εσείς θα σταματήσετε να παίζετε στο θέατρο;
Απ΄την στιγμή που την κατάλαβα και την αγάπησα μου ήταν εύκολο και ταυτόχρονα οδυνηρό. Ναι, αυτό το τέλος το σκέφτομαι συχνά, αυτό που θα ήθελα είναι να φύγω με αξιοπρέπεια απ΄το θέατρο, όπως και απ΄την ζωή.

-Γνωρίζατε προσωπικά τη Σωτηρία Μπέλου; Και γενικά, πώς την βλέπετε, σαν χαρακτήρα και σαν καλλιτεχνικό μέγεθος;
Ναι, την είχα γνωρίσει πήγαινα και την άκουγα. Ηταν άνθρωπος ελεύθερος που δεν χώραγε στα πρέπει της εποχής της, που δεν είχε όρια που ζούσε και πλήρωνε ακριβά τα πάθη της και γι’ αυτό τόσο ενδιαφέρουσα.
Σαν τραγουδίστρια ήταν μοναδική σφράγισε, με την φωνή της ότι τραγούδησε.

-Εκτός από τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα, είχε και κοινωνική δράση, ήταν πολιτικοποιημένη. Κι εσείς έχετε πολιτικοποιηθεί κατά καιρούς. Θεωρείτε ότι είναι χρέος του καλλιτέχνη να παίρνει θέση για τα συλλογικά προβλήματα του τόπου του και γενικότερα;
Δεν είχα πολιτικοποιηθεί κατά καιρούς, ημουν πάντα και παραμένω ενεργή πολίτης στην Αριστερά και πάντα με απασχολούν τα προβλήματά της Χώρας μου ιδίως τώρα, σ’αυτούς τους δίσεκτους καιρούς της απελπισίας και της οργής, φυσικά.

-Η παράσταση έχει πολλά τραγούδια της μεγάλης τραγουδίστριας. Υπάρχει κάποιο- ή κάποια- από αυτά, που να σας έχει σημαδέψει ή να σας αρέσει ιδιαίτερα;
Ολα τα τραγούδια της παράστασης τ΄αγαπώ. Ιδιαίτερα , το “είμαι αετός χωρίς φτερά” του Χατζιδάκι, το “αεροπλάνα και βαπόρια” του Σαββόπουλου, την “Συνεφιασμένη Κυριακή” του Τσιτσάνη και το “Δε λες κουβέντα” του Μούτση που σηματοδοτεί και την παράσταση.

-Εκτός από τη “Σωτηρία Μπέλλου” σε τι άλλο συμμετέχετε ή ετοιμάζετε για το μέλλον;
Σε τίποτε άλλο. Για το μέλλον δεν κάνω σχέδια, τ΄αφήνω όλα στην τύχη.

H παράσταση Σωτηρία Μπέλλου – Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Κάππα.
Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b