MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξεφτιλίζουν την Αλίκη με γυμνά στο διαδίκτυο;

Η φτώχια σε θέματα στον ελληνικό κουτσομπολίστικο Tύπο, ο οποίος συνεχώς ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα της τηλεόρασης και της πίστας, είναι προφανής. Και την καταλαβαίνεις με μια ματιά στα εξώφυλλα των εν λόγω περιοδικών. Ένας τίτλος, μάλιστα, μου χτύπησε στο μάτι. Κατηγορούσε ανθρώπους του διαδικτύου ότι έχουν βαλθεί να προσβάλλουν την μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ποστάροντας γυμνές της εικόνες στο internet.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει, γιατί δημιουργεί εντυπώσεις, χωρίς όμως καμία ουσία. Πρώτον, διότι, εκτός κι αν κατασκεύασαν γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης- συμβαίνουν κι αυτά με διάφορους star- τότε δεν μπορούν να κατηγορηθούν για κάτι. Η Βουγιουκλάκη, βέβαια, έκανε όνομα με τις κωμωδίες του Φίνου και με διάφορα μελοδράματα, μερικά εκ των οποίων πατριωτικά, άλλα καθαρά ερωτικές ιστορίες, τα οποία δεν χρειάζονται μια σεξοβόμβα τύπου Μέριλιν. Ωστόσο, τα “γυμνά” της τα είχε κάνει. Και ήταν μια παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, που ένιωθε σέξι και το πρόβαλλε.

Από την στιγμή που η ίδια η Βουγιουκλάκη, λοιπόν, επέλεξε να κάνει γυμνές εμφανίσεις, πώς ευτελίζεται το όνομά της και η μνήμη της, όταν αυτά προβάλλονται στο διαδίκτυο; Είδα γυμνή σκηνή της σε μια κακής ποιότητας πατριωτική ταινία του Φώσκολου την 28η Οκτωβρίου. Το να το βλέπεις στην τηλεόραση είναι λιγότερο υποτιμητικό από το να το βλέπεις στο internet;

Κι έπειτα, από πού βγαίνει το ότι είναι κακό να δείχνουμε γυμνά των νεκρών; Τότε θα έπρεπε να στιγματίζονται ηθικά όλες οι εκθέσεις με γυμνές φωτογραφίες της Μέριλιν ή άλλων σέξι star του Hollywood, που όχι μόνο δεν θεωρούνται κάτι κακό, αλλά αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του cinema.

Και τέλος, ποιοί μιλάνε; Τα περιοδικά που έχουν σκοπό ύπαρξης τις κατασκευασμένες ερωτικές ιστορίες διασήμων ή τα στημένα παπαράτσι; Αυτοί κατηγορούν άλλους ότι μειώνουν την μνήμη μιας διάσημης νεκρής star, που έχουν κιτρινίσει τις ζωές πολλών εν ζωή, αλλά και νεκρών διασημοτήτων (για να μην ξεχνάμε τον κανιβαλισμό στην περίπτωση του θανάτου του Νίκου Σεργιανόπουλου).

Συχνά ο πουριτανισμός δεν εκπορεύεται από ντροπή ή άκαμπτους ηθικούς κώδικες, αλλά είναι το προσωπείο του κυνισμού και της υποκρισίας. Χωρίς να θέλω να κάνω τον κριτή των πάντων, πρέπει να πω ότι θεωρώ τον  πουριτανισμό του ελληνικού gossip τύπου  υποκριτικό. Υπάρχει μόνο για να κάνει πωλήσεις.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b