MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιάννης Κακλέας: “Ο Αλμοδόβαρ είναι εναλλακτικός! Όχι ένας μικροαστός που γράφει κωμωδίες!”

Στον Πέντρο Αλμοδόβαρ, τον σπουδαίο Ισπανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, απέτισε φόρο τιμής ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παράσταση “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” που θα ανέβει στο μικρό Παλλάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλέας “η κινηματογραφική γραφή, η ερωτική του ματιά και η τρέλα με την οποία βλέπει τα πράγματα ο Αλμοδόβαρ, με έκαναν να θέλω να σκηνοθετήσω αυτό το έργο”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η παράσταση αυτή βασίζεται στην γνωστή ταινία του Αλμοδοβάρ, αλλά το κείμενο είναι των Jeffrey Lane και David Yazbek, οι οποίοι έκαναν θεατρική προσαρμογή του κινηματογραφικού έργου. Την, δε, απόδοση στο κείμενο των Lane και Yazbek, για την ελληνική παράσταση, που θα ανέβει στο μικρό Παλλάς από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, έκανε ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Λάτρης του κινηματογράφου ο Γιάννης Κακλέας, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Ισπανό σκηνοθέτη. Τόνισε ότι δεν είναι κάποιος μικροαστός που γράφει κωμωδίες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας σκηνοθέτης, αλλά ένας αιχμηρός και εναλλακτικός δημιουργός που βλέπει τον κόσμο με ένα δικό του τρόπο, καθώς είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Μέσα από την ηδονιστική αντίληψη της ζωής, την εναλλακτική πορεία και τη διεισδυτική του ματιά έχει δημιουργήσει ένα δικό του σύμπαν, όπως άλλοι μεγάλοι σκηνοθέτες, ο Χίτσκοκ, ο Φελίνι, ο Γουέλς.

Ως προς το έργο “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” ο κ. Κακλέας αναφέρθηκε στις επιρροές του Ισπανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου από την “Ανθρώπινη φωνή” του Κοκτώ. Δεν έμεινε όμως σε αυτό, αλλά το συνδύασε με εμπειρίες από την ερωτική του ζωή και από τις γυναίκες και τους άντρες που είχε γνωρίσει.

Σχετικά με την παράσταση που θα δούμε στο μικρό Παλλάς, ο Γιάννης Κακλέας επέμεινε πολύ στην σκηνογραφία. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ένα μικρό θαύμα από τον Μανόλη Παντελιδάκη. Ενώ για τον πολυμελή και γεμάτο με γνωστούς ηθοποιούς θίασο, είπε τα καλύτερα, λέγοντας ότι υπήρχε πολύ κέφι, πολύ γέλιο, πολλές γυναίκες και μεγάλη διάθεση συνεργασίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία τόνισε πόσο ευτυχισμένη είναι που έπαιξε σε ένα τόσο σημαντικό έργο, συνεργαζόμενη με τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Δήλωσε, ακόμα, ότι ο κ. Κακλέας είναι πολύ ζωτικός.

Η Βίκυ Σταυροπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη συγκεκριμένη δουλειά. Μίλησε με θαυμασμό τόσο για τον σκηνοθέτη, όσο και για τους συμπρωταγωνιστές της. “Κάθομαι και τους χαζεύω όλους στην σκηνή” είπε χαρακτηριστικά.

Η Νεφέλη Ορφανού στάθηκε στα μηνύματα του έργου. Η Αριέττα Μουτούση και η Ντορέττα Παπαδημητρίου στάθηκαν πολύ στην ανάγκη που έχει το κοινό, στις δύσκολες ημέρες που περνάει, για το γέλιο. Και υποσχέθηκαν ότι αυτή η κωμωδία θα το προσφέρει απλόχερα. Τέλος, ο Αντώνης Φραγκάκης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης, από καρδιάς.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Σταυροπούλου, Αριέττα Μουτούση, Αντώνης Φραγκάκης, Νεφέλη Ορφανού, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κίμων Φιορέτος, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ivan Svitailo. Το έργο θα παίζεται από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, ενώ θα διαρκεί περίπου δύο ώρες, μαζί με το διάλειμμα.

 
Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b