MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαζί τα φάγατε; Ένα quiz για το «τις πταίει»

Πολλές και πολλοί από σας θα με πείτε «πρασινοφρουρό*», «Πάγκαλο 2», «προβοκάτορα» και δεν ξέρω τι άλλο καθώς αντί να κοιτάξετε τον εαυτό σας κάνετε ότι πιο εύκολο: Τα ρίχνετε στους άλλους!Του Νονού

Monopoli Team

Σε σας λοιπόν που με τόση ευκολία το κάνετε αυτό θέλω να παραθέσω μερικές διαπιστώσεις και να κάνω μερικές ερωτήσεις. Θα ήθελα φυσικά να σας ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για τις ερωτήσεις εκείνες που μπορεί να σας φανούν απλοϊκές αλλά εγώ, γέννημα θρέμμα της Νότιας Ιταλίας, δεν διαθέτω το δικό σας κοφτερό μυαλό.
 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μερικές διαπιστώσεις:

 

  1. Με βάση τις απόψεις που ακούγονται στα ραδιόφωνα στις ερχόμενες εκλογές θα έχουμε τα εξής αποτελέσματα: Σύριζα 37,3%, ΚΚΕ 34,7%, ΛΑΟΣ 15%, Οικολόγοι Πράσινοι 9%, λοιποί 4%. Με βάση το πολίτευμα στη χώρα άλλωστε εσείς οι ίδιοι επιλέγετε εκείνους που θα σας κυβερνήσουν.
  2. Ο Πάγκαλος λέει μόνο ψέματα. Ευθύνεται για το ξεπούλημα του Οτσαλάν, για τα Ίμια, για τον υπερτροφικό, όπως και τον ίδιο, δημόσιο, για το προπατορικό αμάρτημα και για το έγκλημα στη Χαροκόπου. Κατά συνέπεια τα έφαγε μόνος του και στο Δημόσιο δεν υπάρχει κανένας κοπρίτης. Ο Πάγκαλος φυσικά εξαιρείται.
  3. Κανένας από σας δεν έχει δώσει ποτέ λάδωμα σε εφοριακό, τελωνειακό, υπάλληλο της πολεοδομίας, του δήμου ή οποιονδήποτε είχατε ανάγκη. Φυσικά ούτε και φακελάκι σε γιατρό καθώς όλα τα παραπάνω αντιβαίνουν στην ηθική σας. Αντίθετα όλοι σας έχετε καταγγείλει αμέσως οτιδήποτε τέτοιο υπέπεσε στην αντίληψή σας και περιμένετε να γίνει η δικάσιμος για να καταθέσετε.
  4. Κανένας από τους γνωστούς και τους φίλους σας δεν έχει χρησιμοποιήσει μέσον για να βρεθεί σε κάποια θέση στον δημόσιο ή στον «ευρύτερο» δημόσιο τομέα. Επίσης στην περίπτωση που εσείς είχατε την ευκαιρία αυτή θα την αρνούσασταν κατηγορηματικά καταγγέλλοντας εκείνον που είχε το θράσος να σας το προτείνει.
  5. Για όλα φταίνε οι πολιτικοί. Αυτοί οι άθλιοι που σχεδόν εκβιαστικά απαιτούν να διορίσουν τα παιδιά σας στο δημόσιο και αν θέλετε μετά να τους δώσετε κι εσείς ένα ψηφαλάκι, έχει καλώς. Αν πάλι δεν θέλετε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου τότε, πάλι φυσικά με το ζόρι, σας ζητούν τα παιδιά σας να τους βοηθήσουν από κάποια έμμισθη θέση συμβούλου, συνεργάτη ή γενικώς παρατρεχάμενου!

Αφού παρουσίασα λοιπόν κάποιες ατράνταχτες αλήθειες θα ήθελα να ρωτήσω όλες και όλους εσάς μια ερώτηση που πηγάζει από καθεμιά από τις αλήθειες αυτές. Σας παρακαλώ να απαντήσετε ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά και στη συνέχεια να δείτε τα αποτελέσματά σας εν είδη κουίζ!

  1. Έχετε ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;
  2. Έχετε δικαιολογήσει έστω και … μισή φορά τον Θεόδωρο Πάγκαλο;
  3. Έχετε ποτέ λαδώσει ή λαδωθεί;
  4. Έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει μέσον για να πετύχετε μια θεσούλα στο δημόσιο ή στο … παραδημόσιο;
  5. Έχετε εσείς ή κάποιος συγγενής σας (μέχρι 2ου βαθμού) ευνοηθεί ή διοριστεί από πολιτικό;

Αν οι απαντήσεις σας έχουν έστω και ένα ναι τότε … λυπάμαι αλλά μαζί με τον Πάγκαλο τα φάγατε και η σημερινή κατάντια της χώρας σας είναι και δική σας ευθύνη.

Και όσο πιο γρήγορα αλλάξετε τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ορθοποδήσει η ελλαδίτσα σας.

Και πριν αρχίσετε πάλι να κατηγορείτε του άλλους (ή εμένα), όπως είπε και ο Κύριος: «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω».

Ο Νονός



* Υπέροχη λέξη ομολογώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b