MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ζείτε στη χώρα των παραισθήσεων

Ο τίτλος δεν είναι αλληγορικός. Κάθε άλλο θα έλεγα, αντικατοπτρίζει πλήρως το φαινόμενο που λέγεται ελλαδίτσα. Η μεγάλη μάζα των συμπατριωτών σας δείχνει να μην έχει καταλάβει καθόλου το χάλι στο οποίο έχει βρεθεί η ελλαδίτσα σας.

Monopoli Team

Και αυτό το ελλαδίτσα ίσως είναι και τίτλος τιμής για την ώρα καθώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ χειρότερες λέξεις για να περιγράψουμε αυτό που συμβαίνει από τη Γαύδο μέχρι το Ορμένιο και από τους Οθωνούς μέχρι την Στρογγύλη.

 

Και τι είναι αυτό που συμβαίνει;

Ακόμα και τώρα πάτε στον γιατρό και δεχόσαστε απόδειξη των 25 ευρώ πληρώνοντας 100 και 150 γιατί αν θελήσετε κανονική απόδειξη θα πληρώσετε πάνω από 200.

Ακόμα και τώρα επισκέπτεστε τον σύμβουλο γάμου σας, ο οποίος είναι έμμισθος στο δημόσιο και γι αυτό δεν μπορεί να έχει δικό του γραφείο, και πληρώνετε 100 ευρώ, τουλάχιστον, τη φορά συμβάλλοντας έτσι στην αγορά του καινούριου του Καγιέν^^.

Ακόμα και τώρα πληρώνετε 250, 300, 500, 1000 ευρώ τη βραδιά για να περάσετε μερικές μέρες σε ένα κέντρο ευεξίας με την καλή σας ή με το… αίσθημα, για να σας τρίψουν τα «κορμιά» καλλονές ή κακονές από την Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο.

Ακριβώς όπως έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας.

Ακόμα και τώρα ο καφές στο κέντρο της Αθήνας, στην πηγή πολλών από τα δεινά της χώρας%%, κοστίζει περισσότερο από το 25% του ημερομίσθιου ενός νέου πτυχιούχου την εποχή του μνημονίου που είχε την ατυχία να βρει δουλειά στην ελλαδίτσα αυτές τις μέρες.

Ακόμα και τώρα κάνετε τους μάγκες με το να καπνίζετε στις καφετέριες παρά την απαγόρευση και το βασικό σας επιχείρημα είναι … «εδώ είναι Ελλάδα».

Όχι φίλοι μου. Δεν είναι Ελλάδα. Είναι πλέον ελλαδίτσα. Και σ αυτό φταίτε όλοι.

Ο καθένας στο ποσοστό του.

Και όπως φταίτε εσείς τα κάνατε έτσι (εσείς ψηφίζετε), στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την κατάσταση.

Αλλάζοντας πρώτα εσείς οι ίδιοι.



^^ το οποίο φυσικά θα είναι δηλωμένο σε μια offshore ή θα είναι αγορασμένο «δεύτερο χέρι» από τη Γερμανία σε τιμή Μπανανίας.

%% και δεν αναφέρομαι στο ιστορικό κέντρο αλλά στο Κολωνάκι

Περισσότερα από Ιστορίες