MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μητρότητα 2011: το πιστοποιητικό γάμου μοναδικό κριτήριο καταλληλότητας!

Διακρίσεις κατά ανύπαντρων ζευγαριών στη χώρα της παράνοιας

Monopoli Team

Ακούστε το σημερινό. Φίλη έχει συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως ακριβώς της υπέδειξαν από το ΙΚΑ, για να περάσει από Επιτροπή που θα αποφανθεί κατά πόσον το ταμείο θα καλύψει το κόστος των φαρμάκων που χρειάζεται να πάρει, στο πλαίσιο θεραπείας γονιμότητας. Έχει σύρει λοιπόν κι έχει μαζέψει γνωματεύσεις, εξετάσεις και χιλιάδες άλλα προκειμένου να είναι καθ΄όλα έτοιμη για την Επιτροπή. Σήμερα το πρωί παίρνει στο υποδεδειγμένο τηλέφωνο του ΙΚΑ για να κλείσει το ραντεβού – η κυρία που απαντά στο τηλεφώνημά της, της λέει ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής είναι προγραμματισμένη για της 8/4 και τη ρωτάει αν έχει όλα τα προβλεπόμενα χαρτιά. Μάλιστα. «Και μην ξεχάσετε και το αντίγραφο της πράξης γάμου» συμπληρώνει. «Μα δεν είμαι παντρεμένη» απαντά η  φίλη. «Ε πώς!» έκπληκτη η υπάλληλος, «Άμα δεν είστε παντρεμένη δε μπορείτε να περάσετε από την Επιτροπή! Προλαβαίνετε πάντως μέχρι τις 8/4 – μια μέρα μόνο χρειάζεται να είστε παντρεμένη για να σας δεχτούν».

Ελλάδα, 2011. Η εν λόγω φίλη πληρώνει ανελλιπώς τις ασφαλιστικές της εισφορές τα τελευταία 15 χρόνια. Αν μείνει έγκυος, το ΙΚΑ θα καλύψει τα έξοδα τοκετού κ.λπ. είτε είναι ύπανδρη είτε όχι. Ποιό λοιπόν είναι το θέμα τους για τη συγκεκριμένη θεραπεία;  Δεκτό, το κόστος των φαρμάκων είναι υψηλό και το κράτος πρόνοιας σκέπτεται τα αγέννητα παιδιά του και θέλει να εξασφαλίσει τις ιδανικές συνθήκες πριν τα ενθαρρύνει να’ρθούν στον κόσμο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θέλουν να βεβαιωθούν ότι η γυναίκα που ζητάει αυτή την αγωγή πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει μια καλή μητέρα. Γιατί δεν την καλούν στην Επιτροπή να τη δουν και να της μιλήσουν; Γιατί δεν κάνουν τον έλεγχο που θα αποδείξει ότι δεν είναι μπλεγμένη σε κύκλωμα πώλησης ωαρίων (λέμε τώρα); Το έγγαμο 24ωρο είναι αυτό που εξασφαλίζει την καταλληλότητα μιας γυναίκας για το ρόλο της μάνας; Ή μήπως είναι αυτό που την εξαιρεί από την εγκληματική και παράνομη συμπεριφορά;

 

Κάποιος ας μου λύσει τις απορίες παρακαλώ. Μαζεύονται πολλές και θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα. Πρόβλημα που θα με οδηγήσει στο γιατρό, στα φάρμακα, στο Ταμείο, στην Επιτροπή. Κι είμαι κι ανύπαντρη.

Περισσότερα από Ιστορίες