MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το πτυχίο, τα ρακόμελα και τα αισιόδοξα Σαββατόβραδα!

Κι αν η φοιτητική ζωή τελειώνει, we ‘ll always have the weekends!

Monopoli Team

Παρά την καιρική κυκλοθυμία, το χειμωνιάτικο σκηνικό έχει αρχίσει δειλά-δειλά να στήνεται στην πόλη. Με βροχερές καθημερινές που μας μπλοκάρουν στην κίνηση και τρέχουν με τρελούς ρυθμούς να φτάσουν στα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα που κάνουν πρεμιέρα (μαζί με θέατρα, μουσικές σκηνές, με παλιά ή καινούργια χειμερινά στέκια που μας ανοίγουν τις πόρτες τους και events για όλα τα γούστα). Αυτά τα χειμωνιάτικα παράξενα σαββατοκύριακα-εκπλήξεις, που βρίσκονται προσεκτικά κρυμμένα και μοιρασμένα στην καρδιά κάθε μήνα και που η κάθε εβδομάδα εμφανίζει ταχυδακτυλουργικά σα μάγος, στο τέλος του σόου. Τα περιμένεις με αγωνία για να δεις τι χρώμα θα δώσουν στην εβδομάδα σου. Αν μιλάμε για φοιτητές της γενιάς μου πάντως, για πολλούς (συμπεριλαμβανομένης της παρέας μου) η εβδομάδα που μας πέρασε, φόρεσε τήβεννο και ανέβηκε με καμάρι τα σκαλιά του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Προλόγισε έτσι ένα σαββατοκύριακο εορταστικών εκδηλώσεων.

Η λέξη “ορκωμοσία” μού ακουγόταν πάντα βαρύγδουπη όπως και οι λέξεις “πτυχίο”, “αποφοίτηση” και γενικώς όλη αυτή η λεξιλογική οικογένεια. Συμβολίζουν το τέλος μιας εποχής. Στη δική μου σφαίρα (υπερ) ρομαντικής πραγματικότητας, πέντε γράμματα δεν αντιστοιχούν σε πέντε χρόνια (εντάξει περισσότερα) κόπων και γνώσεων μόνο. Το π-τ-υ-χ-ί-ο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό χαρτί, είναι «πιστοποιητικό στιγμών». Μέσα σ’ έναν πάπυρο τυλίγονται ιστορίες, μια παρέα, πολλά όνειρα για το μέλλον, λίγες (πλην καλές) φιλίες, αρκετοί τσακωμοί και παρεξηγήσεις, αμέτρητα δάκρυα, μερικοί έρωτες, σχέσεις που άρχισαν και σχέσεις που τέλειωσαν. Όσα δεν ξέραμε και μάθαμε. Όλα όσα ξεκίνησαν πριν κάποια χρόνια σε αυτή την πόλη, τότε που ήμασταν ακόμα στην αρχή, και που επιβάλλεται να γιορτάσουμε.

 

Έτσι την Παρασκευή γιορτάσαμε το πτυχίο της Μαρίνας με άφθονο ρακόμελο, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα ποιοτικά πιάτα (κρητικά μεζεδάκια κυρίως) και εξαιρετική μουσική. Αυτά στο «Ρακοκάζανο» που «βράζει» στον γνωστό πεζόδρομο του Χαλανδρίου. Η ατμόσφαιρα εκεί είναι ζεστή, ό,τι πρέπει για παρεΐστικη φάση, γέλια και φωτογραφίες, και με αρκετά φοιτητικές τιμές.

 

Η βραδιά ήταν υπέροχη και έκανε τέλεια αντίθεση με την αμέσως επόμενη, που μας βρήκε να γιορτάζουμε τον μεταπτυχιακό τίτλο της Μάρας στο πολύ ιδιαίτερο Brothel, ένα μπαρ που δεν θα μπορούσε να λείπει από μια underground συνοικία σαν το Γκάζι. Το Brothel είναι bar-restaurant, με υποβλητικό κοκκινόμαυρο ντεκόρ. Για να μπεις χτυπάς κουδούνι και η «ερωτική» ατμόσφαιρα μπουντουάρ συνδυασμένη με πολύχρωμα κοκτέιλ και νόστιμα πιάτα σε προ(σ)καλούν σε μια διαφορετική βραδιά που παραπέμπει λίγο σε γαλλικό καμπαρέ, υπό τους ήχους της classic jazz & tango κονσόλας και υπό το φως των αλά Moulin Rouge φωτιστικών και του μεγάλου πολυελαίου με κρυσταλλάκια που κρέμεται από το ψηλό ταβάνι. Τα πιο παλιομοδίτικα αυτά στοιχεία σε συνδυασμό με κάποια πιο μοντέρνα, όπως το μεταλλικό νούφαρο που ρίχνει δέσμες φωτός σε μαύρο φόντο ή το κάδρο με τον Bruce Lee,  και προσεγμένες λεπτομέρειες όπως οι κουρτίνες από μουσελίνα και τα βελούδινα σουπλά, συνθέτουν ένα post baroque σύνολο που εντυπωσιάζει. Το να χορεύει μια παρέα στον ρυθμό του «Είσαι παιδί μου πειρασμός, σεισμός» δείχνει ότι ο χώρος είναι ικανός να σε εμπνεύσει για μια βραδιά άκρως διαφορετική.

 

Η μεγαλύτερη έκπληξη του σαββατοκύριακου-πάρτυ για μένα ήταν ότι ΔΕΝ μελαγχόλησα. Μπορεί τελικά η μελαγχολία να είναι ύπουλος εχθρός που δείχνει απειλητικά τα δόντια του σε τέτοιες «βαρύγδουπες» μέρες και μεγάλα φινάλε στα οποία ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε πιο λαμπεροί από ποτέ και να χαμογελάμε, ενώ στο φόντο σκάνε πυροτεχνήματα και πέφτουν τίτλοι τέλους, ΌΜΩΣ είναι σκυλί που γαβγίζει, και όχι μόνο δεν δαγκώνει, αλλά οπισθοχωρεί τρομαγμένο γρυλίζοντας φιλικά, μόλις καταλάβουμε ότι τα πράγματα είναι απλά. Ότι μπορεί ένας κύκλος να έκλεισε και ο καιρός που οι μόνες μας ανησυχίες ήταν πού θα βγούμε και τι θα φορέσουμε έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ΑΛΛΑ ο επόμενος κύκλος, στη ζωή όπως και στα σήριαλ, έχει πολύ πιο συναρπαστικές ανησυχίες. Και το κυριότερο, ότι υπάρχουν πάντα τα σαββατοκύριακα για να μας θυμίζουν όσα ζήσαμε και να μας προετοιμάζουν για όλα όσα θα έρθουν.

ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΟ Ηρακλείου 1, Χαλάνδρι, 2106895501, Τιμή: € 15
BROTHEL Ορφέως 33 και Δεκελέων, Γκάζι, 210-3470505, 6937470147. Έως 2.00 π.μ. Τιμή: € 25 -35.

Video: Από την τηλεοπτική σειρά “The Paper Chase” (ελληνικός τίτλος: “Όλα για το πτυχίο”), τη μοναδική -ίσως- σειρά που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση και αποτύπωνε την σπουδαστική πραγματικότητα χωρίς να επικεντρώνεται στο “lifestyle” της εποχής.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b