Οθέλλος
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΟ Τόμας Όστερμαϊερ παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Οθέλλο του Σαίξπηρ, στις 6 και 7 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Πρόκειται για τη δεύτερη φετινή εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (μετά τον Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ίψεν στην οδό Πειραιώς, στις 24-27 Ιουνίου) του θιάσου της Σαουμπίνε.
Ο Τόμας Όστερμαϊερ, διευθυντής της φημισμένης Σαουμπίνε, προσεγγίζει με το δικό του ανατρεπτικό τρόπο την ιστορία του Οθέλλου, της Δεισδαιμόνας και του Ιάγου που κινεί διαβολικά τα νήματα του πάθους και της ευτέλειας, δίνοντας έμφαση στα θέματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, στην αντρική ανταγωνιστικότητα και φιλοδοξία, τη ζήλεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την παράνοια του έρωτα και της σεξουαλικότητας.
Στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Σκηνικά: Jan Pappelbaum, Κοστούμια: Nina Wetzel, Μουσική: Nils Ostendorf, Βίντεο: Sebastien Dupouey, Φωτισμοί: Erich Schneider
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
- Η μόδα συναντά το design και την τέχνη στο Six Rings του Ιδρύματος Ωνάση
- To TUNNEL:002 επιστρέφει – Hunee και Paula Tape στο Gazarte
- Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
- Στις Κορυφές του Ονείρου: Μια εικαστική απόδραση στα βουνά της Ελβετίας και του Μονακό από την Αντιγόνη Παγώνα