MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Tanguera from Buenos Aires

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Μπουένος Άιρες και πολλές παραστάσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου, το «Tanguera from Buenos Aires», το πρώτο tango-musical στην ιστορία του ταγκό, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 14 έως τις 19 Μαϊου.

Ένα σύνολο 30 εξαίρετων χορευτών αφηγείται μια ιστορία μέσω του ταγκό, σε χορογραφία της διάσημης σταρ του ταγκό, Mora Godoy.

Στην αρχή του 20ού αιώνα, η «Μπόκα», η κακόφημη παραλιακή περιοχή του Μπουένος Άιρες, είναι το στέκι χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους μέσα σε έναν νέο κόσμο. Μεταξύ τους βρίσκεται και η νεαρή Giselle. Η Giselle γίνεται μια «Tanguera», μια σταρ χορεύτρια του ταγκό, μπλεγμένη στον απαστράπτοντα αλλά και σκοτεινό κόσμο του καμπαρέ. Καθώς τη γοητεύει ο μαστροπός Gaudenzio και την αγαπά πραγματικά ο λιμενεργάτης Lorenzo, αυτό το τρίγωνο οδεύει προς τη μοιραία μονομαχία…

To «Tanguera» έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Μπουένος Άιρες, σημειώνοντας μετά από 18 μήνες, ρεκόρ παραστάσεων κι έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Χορογραφία: Mora Godoy, Μουσική διεύθυνση: Lisandro Adrover, Μουσική: Gerardo Gardelin, Σκηνικά: Valeria Ambrosio, Κοστούμια: Cecilia Monti, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Daniel Barenboim σε συνεργασία με τους Michael Brenner και Diego Romay.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής στην Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Mora Godoy
Σκηνοθεσία: Omar Pacheco



Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b