MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

εικαστικά

Μια σειρά έργων που δεν χωράνε στο «μικρό περίπτερο» των φουάρ, δημιουργημένα από παλιούς συνεργάτες της αλλά και νέους δημιουργούς, παρουσιάζει η Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή στη νέα ομαδική έκθεση με τίτλο «Το Μεγάλο Περίπτερο».

14.09.2022

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει τη νέα περιοδική έκθεση «Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως», μια σειρά έργων της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα.

25.07.2022

Το annexM παρουσιάζει, στον κήπο του Μεγάρου, την in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη, «Songlines», μια σειρά εφήμερων γλυπτικών εγκαταστάσεων, βίντεο σε μεγάλες προβολές και μόνιτορ καθώς και ψηφιακών φωτογραφιών σε μόνιτορ.

13.07.2022

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει την πολυδραστική έκθεση, «ΕΚ-Πατρίδες», μία εικαστική, χορογραφική και μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών από τους τομείς εικαστικής δημιουργίας.

04.07.2022

Η Γκαλερί Άλμα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Love me Tender», μια σειρά έργων για την επιθυμία, την ταυτότητα και την αποδοχή, βασισμένη πάνω σε ένα μεγαλειώδες τραγούδι για τον έρωτα και την τρυφερότητα.

21.06.2022

Το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Ξεριζ-ωμός Ρεαλισμός«, μια σειρά έργων με εικαστικές αναφορές στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και στο διαχρονικό, οικουμενικό φαινόμενο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

17.06.2022

Η γκαλερί Καψιώτη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση, «Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα», ένα μικρό πανόραμα των νέων τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας αφιερωμένο στην θάλασσα του Πειραιά.

24.05.2022

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου, με τίτλο «Με τα μάτια της ψυχής μου», μια σειρά μαγευτικών εικόνων από την φύση και την πραγματικότητα.

16.05.2022

Ο χώρος τέχνης Athens 14 Fougaro φιλοξενεί την ομαδική εικαστική έκθεση, «Μου Λείπεις», με έργα εκατό καλλιτεχνών, τα οποία και θα διατεθούν υπέρ του σωματείου «Οι Φίλοι της Μέριμνας» με αποστολή τη στήριξη παιδιών και οικογενειών σε πένθος.

11.05.2022

Ο James W. Lane και η Σοφία Ντούμα-Lane επανεπισκέπτονται την Ελληνοαμερικανική Ένωση και ξανασυστήνονται στο ελληνικό κοινό μέσα από τη έκθεση «The Two Met», σε έναν εικαστικό διάλογο με έργα προγόνων και απογόνων τους.

10.05.2022

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», την αναδρομική έκθεση «Ο Πάνος Κουτρουμπούσης στην αγκαλιά του Κρισγιαούρτι», αφιερωμένη στο εικαστικό έργο του cult συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή το 2019.

29.04.2022

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Στέλλας Μελετοπούλου, με τίτλο «Καταβολές», μια επανεκκίνηση της ζωής και της δημιουργίας με αφορμή την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας και τη δυστοπία του πολέμου.

13.04.2022

Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αντόν, με τίτλο «Άφαντος», μια διερεύνηση της πρόσκαιρης και εύθραυστης παρουσίας των όντων και των πραγμάτων.

12.04.2022

Η διεθνής πλατφόρμα τέχνης Kroma παρουσιάζει στο Ρομάντσο την ομαδική έκθεση διάρκειας μιας ημέρας, «We Are Your Friends», με τη συμμετοχή Ουκρανών καλλιτεχνών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στη «Voices of Children» για τη στήριξη των παιδιών στην Ουκρανία.

07.04.2022

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, στην Πινακοθήκη του δήμου, την έκθεση της Λυδίας Βενιέρη, «Βυρωνικός κώδιξ», μια εικαστική βιογραφία του λόρδου Βύρωνα και μια πρωτότυπη ταινία αφιερωμένη στη ζωή του.

07.04.2022

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει μια αναδρομική έκθεση στο έργο του σημαντικού Έλληνα εικαστικού Θεόδωρου Κεμίδη, με έργα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του, φιλοτεχνημένα με ποικιλία προσεγγίσεων και μέσων

05.04.2022

Η γκαλερί Άλμα παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Σταμάτη Θεοχάρη με τίτλο «Μade in Heavnen», ένα Queer μανιφέστο τσιχλόφουσκας, με αθέατα κομμάτια μιας κρυφής, ευαίσθητης, πονηρής και απελευθερωμένης από προκαταλήψεις, ερωτικής ζωής.

05.04.2022

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά την επέτειο διακοσίων χρόνων της Επανάστασης του 1821 μέσα από τη νέα έκθεση «Ελευθερίας αφηγήσεις» που παρουσιάζεται στο Μέγαρο της Ακαδημίας και περιλαμβάνει σπάνιες εκδόσεις και έργα τέχνης από τη συλλογή της.

29.03.2022
VIMA_WEB3b