MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

10 μυστικά για να κάνεις τον καλύτερο ύπνο (της ζωής σου)

Αν αντιμετωπίζεις και εσύ προβλήματα με τον ύπνο, οι ειδικοί έχουν τη λύση.

Monopoli Team

Οι διαταραχές ύπνου είναι συχνό φαινόμενο και με την πάροδο των χρόνων όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η καθημερινότητά τους. Ο ύπνος αποτελεί μία από τις βασικές ανάγκες του οργανισμού μας κι όταν δεν είναι επαρκής δεν έχουμε ενέργεια, αδυνατούμε να συγκεντρωθούμε και να είμαστε παραγωγικοί, όπως συμβαίνει κανονικά.

Ειδικοί σε θέματα ύπνου, λοιπόν, αποφάσισαν να μοιραστούν όχι 1, ούτε 2, αλλά 10 μυστικά τους, προκειμένου να βοηθήσουν όλους όσοι έχουν κακή σχέση με τον ύπνο σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. Πρόκειται για πρακτικά πράγματα, που μπορεί ως σήμερα να μην έχεις σκεφτεί ότι σε επηρεάζουν, όμως αυτό είναι γεγονός και έχει συνέπειες στην υγεία σου. Θέσε ως στόχο να εφαρμόσεις τα περισσότερα εξ αυτών – αν όχι όλα – και η αλλαγή είναι δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπάρχουν 4 διαφορετικά είδη ύπνου: Μάθε σε ποιο ανήκεις και πώς να κοιμηθείς καλύτερα12.09.2018

10 συμβουλές ειδικών για έναν καλύτερο και ποιοτικό ύπνο

Επένδυσε σε ένα καλό στρώμα: Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, όμως το στρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σου. Φρόντισε να αγοράσεις κάποιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου και σε κάνει να νιώθεις άνετα, ώστε να αντιμετωπίσεις τους πρωινούς μυικούς πόνους – αν τυχόν υπάρχουν.

Κράτησε το δωμάτιό σου δροσερό: Η υπερβολική ζέστη ή το υπερβολικό κρύο μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σου και να σου προκαλέσουν νευρικότητα. Ένα δροσερό μέρος βοηθάει το σώμα να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, με αποτέλεσμα να κάνουμε έναν ποιοτικό ύπνο.

Επίλεξε blackout κουρτίνες: Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν σε ενοχλεί το φως, μπορεί να επηρεάζει τον ύπνο σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Οι ανεπιθύμητες ακτίνες του ήλιου, που εισβάλουν πολύ νωρίς το πρωί στο δωμάτιό σου, έχουν την ικανότητα να διακόψουν τον ύπνο σου, δίνοντας στον εγκέφαλο σήμα ότι πλησιάζει η ώρα να ξυπνήσεις. Οι blackout κουρτίνες δημιουργούν ένα γαλήνιο περιβάλλον, ενώ, παράλληλα, συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου.

Δημιούργησε μια ρουτίνα ύπνου: Μπορεί η ώρα που ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου να εξαρτάται από τις υποχρεώσεις που έχεις μέσα στην ημέρα, όμως είναι σημαντικό να δημιουργήσεις μια ρουτίνα ύπνου. Προσπάθησε να πας στο κρεβάτι σου και να σηκωθείς από αυτό την ίδια ώρα κάθε ημέρα, βάζοντας έτσι ένα πρόγραμμα στον εαυτό σου. Αν ακολουθήσεις με συνέπεια αυτή τη συμβουλή, θα ρυθμιστεί ο ύπνος σου και θα συνειδητοποιήσεις πως θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς ευκολότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life