MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Σάντουιτς ρετινόλης: Τι είναι και πώς να το ενσωματώσεις στη skincare ρουτίνα σου

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος εφαρμογής ρετινόλης που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς.

Πηγή:@ginemargrethe/Instagram
Monopoli Team

Η ρετινόλη είναι το συστατικό περιποίησης που δίνει «ξεκάθαρη απάντηση» σχεδόν σε όλο το φάσμα των δερματικών προβλημάτων – από την αντιμετώπιση της ακμή έως την αντιγήρανση. Στον αντίποδα, η ρετινόλη είναι ένα πολύ ισχυρό ενεργό συστατικό που μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα όπως ερεθισμό στο δέρμα. Έτσι, κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον μας το σάντουιτς ρετινόλης, μια τεχνική που λέγεται ότι αμβλύνει τις παρενέργειες της ρετινόλης ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τα πολυάριθμα οφέλη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετά το υαλουρονικό οξύ και τη ρετινόλη, τα πεπτίδια είναι το must συστατικό ενάντια στη γήρανση12.09.2018

Η ρετινόλη

Πριν αναλύσουμε τη μέθοδο σάντουιτς ρετινόλη, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι η ρετινόλη και ποια είναι ακριβώς η επίδρασή της στο δέρμα μας. Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τον αποχρωματισμό, τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, τη βελτίωση της υφής και των πόρων του δέρματος και τη θεραπεία της ακμής. Η ρετινόλη ενισχύει την ελαστικότητα, ενθαρρύνοντας τον κύκλο εργασιών και την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Προστατεύει από την διάσπαση του κολλαγόνου, αλλά διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά