MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Exercise is Medicine: Το πρώτο συνέδριο για την άσκηση και την υγεία

Στο διήμερο Συνέδριο συμμετέχουν σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, προσκεκλημένοι ομιλητές διεθνούς κύρους και εξέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine®. 

Monopoli Team

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine – Greece» στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις 6 & 7 Απριλίου 2024, είναι πλέον γεγονός. Στο διήμερο Συνέδριο συμμετέχουν σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, προσκεκλημένοι ομιλητές διεθνούς κύρους και εξέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine®.  Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νόσων. Το Συνέδριο έχει ανακοινωθεί διεθνώς στο παγκόσμιο δίκτυο Exercise is Medicine® με το Ενημερωτικό Δελτίο  “EIM Global Health Activities”

Με την παρουσία της θα τιμήσει το Συνέδριο η διεθνούς φήμης Καθηγήτρια, Bente K. Pedersen, Professor, Director CFAS, Rigshospitalet, University of Copenhagen, Denmark, το όνομα της οποίας έχει ιδιαίτερα συνδεθεί με την ανάδειξη των ευεργετικών για την υγεία επιδράσεων βιοδραστικών παραγόντων που εκκρίνονται κατά την άσκηση από τους μύες (μυοκινών). Η διακεκριμένη ομιλήτρια θα παραχωρήσει διάλεξη τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου με το αντίστοιχο θέμα, «From Myokines to Exercise as Medicine».

Επίσης, εξόχως τιμητική είναι η ομιλία στο Συνέδριο του Έλληνα επιστήμονα με τον υψηλότερο δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index) στο πεδίο της Ιατρικής και των Επιστημών Υγείας, Ομότιμου Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου, σε κεντρική ομιλία με τίτλο «Η Ενδοκρινολογία της Άσκησης: Ευστρές και Πέραν».

Επιπλέον, εξίσου τιμητική για το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine-Greece» είναι η παρουσία ως ομιλητή του Καθηγητή Peter Kokkinos, Professor, Department of Cardiology, Washington DC, USA & Rutgers University, Department of Kinesiology and Health, New Brunswick, NJ, USΑ, ιδιαίτερα γνωστού για το επιστημονικό του έργο σχετικά με τη διαγνωστική, προληπτική και θεραπευτική αξία της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας στην υγεία και τις χρόνιες νόσους. Η δική του κεντρική ομιλία πραγματεύεται το εξαιρετικά σημαντικό θέμα “Is Exercise Medicine?”, το οποίο αποτελεί και βασικό θέμα που θα τεκμηριωθεί στο Συνέδριο.

Εξόχως σημαντική είναι η συμμετοχή και η ομιλία στο Συνέδριο του Program Officer of Exercise is Medicine του American College of Sports Medicine Καθηγητή Mark Stoutenberg, Professor and Head of Department of Sport & Exercise Sciences, Durham University, UK. Η ομιλία του αποτελεί την εναρκτήρια του Συνεδρίου με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: “Promoting Physical Activity Through Clinic-Community Linkages: The Role of Exercise is Medicine in Greece”.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine-Greece», Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Φιλίππου και θα ακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες με ομιλητές έγκριτους επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη στρογγυλή τράπεζα του Συνεδρίου θα αναλυθεί ο ρόλος της άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία μεταβολικών νοσημάτων και θα ακολουθήσει η τράπεζα σχετικά με την άσκηση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με τον ρόλο της άσκησης στα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

Την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου η πρώτη στρογγυλή τράπεζα αφορά στο ρόλο της άσκησης ως μέσο πρόληψης και θεραπείας νευροεκφυλιστικών παθήσεων, ενώ η δεύτερη και τελευταία του Συνεδρίου εστιάζει στο ρόλο της άσκησης στον καρκίνο με βάση την «Evidence – based practice».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b