MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία

Η χειμερινή θεατρική σεζόν πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος της και εμείς σας παρουσιάζουμε 16 παραστάσεις για να παρακολουθήσετε με την οικογένεια σας, πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Αριστούλα Ζαχαρίου | 30.03.2024

Καθώς η χειμερινή θεατρική σεζόν μάς αποχαιρετά, την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου, εμείς σας παρουσιάζουμε 16 παιδικές παραστάσεις, που αξίζει να δείτε, πριν ρίξουν αυλαία, για ξεχωριστές στιγμές με την οικογένεια σας, γεμάτες ψυχαγωγία, δημιουργία, διασκέδαση, μουσική, παραμύθι, μάθηση και σπουδαία μηνύματα.

«Κοντά στις Ράγιες» στο Θέατρο Άλφα

Ο Γιώργος Τζαβάρας ανεβάζει, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, το μυθιστόρημα-σταθμός της Άλκης Ζέη, «Κοντά στις Ράγιες», και μάς προσκαλεί σε ένα  συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά -και όσοι νιώθουν παιδιά- για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή, αναζητώντας απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Μεγαλώνοντας στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας, καθώς η μεγάλη αλλαγή  χτυπάει την πόρτα της. *Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.
Παραστάσεις: Σάββατο 30/3 στις 15:00 και Κυριακή 31/3 στις 14:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολεία. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5201828.

«Τα κλειδιά για μια δυνατή ζωή» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Στα «Κλειδιά – για μια δυνατή ζωή», που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις, Ph.D., Therapeutic Stories that Teach and Heal, και συνδυάζει, για πρώτη φορά, το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς αλλά και στο «εσωτερικό παιδί» του καθενός από εμάς. Οι ιστορίες, δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα, στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους, με την αγαπημένη ηθοποιό να υποδύεται όλους τους ρόλους και τον διακεκριμένο τσελίστα Αλέξανδρο Μποτίνη να ερμηνεύει κομμάτια κλασικής μουσικής, ζωντανά επί σκηνής.
Παραστάσεις: Έως 14 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900. 

«Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος» στο Ίδρυμα Γουλανδρή

«Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος», η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα. Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά…τους δράκους των παραμυθιών. *Παίζουν: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη . Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης.
*Παραστάσεις: Έως 14 Απριλίου 2028.  Κυριακή στις 12:00. 
Εισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 12€. Εισιτήριο για B&E Members: 10€. Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο. Προπώληση: more.com
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895.

«Η Βασίλισσα των Πάντων» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

Η μαγική και πολύχρωμη βρεφική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των πάντων» παρουσιάζεται, στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο, σε σκηνοθεσία  Λάμπρου Φισφή. Το έργο, που απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών, παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους, ξεδιπλώνει, μέσα σε 40 λεπτά, μπροστά στα μάτια των θεατών, μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια. Καθισμένοι σε μαξιλάρια ή μικρά καρεκλάκια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ, την Σάρα Τοσκάνο και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, τον Σόλη Μπαρκί, που παίζει μουσική με ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και με καθημερινά αντικείμενα.
Παραστάσεις: Έως 21 Απριλίου 2024. Κυριακή στις 14:30.
Εισιτήρια: € 18 ενιαίο (1 συνοδός με 1 παιδί). € 26 ενιαίο (1 συνοδός με 2 παιδιά). € 10 (επιπλέον συνοδός). Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, www.mmb.org.gr, [email protected].

«Το Νησί των Θησαυρών» στο Θέατρο Πόρτα

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον«Το Νησί των θησαυρών», μια συναρπαστική ενηλικίωσης, που θεμελίωσε την «Πειρατική Μυθολογία», γεμάτη πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη που δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ . Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ. Σχολικό 7 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333. 

«Πινόκιο» στο Εθνικό Θέατρο

To κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο», σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Κρις Κούπερ παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωργίου στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η αγαπημένη ξύλινη μαριονέττα πείθεται από την Αλεπού και τον Γάτο να λοξοδρομήσει από τον σχολικό του δρόμο, που του υπόσχονται μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και ανεμελιά. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως του υποσχέθηκαν και ο Πινόκιο θα αναγκαστεί να περάσει από χίλια κύματα για να καταφέρει, στο τέλος, να βρεθεί και πάλι μαζί με τον πατέρα του, τον Τζεπέτο. Οι κωμικό-τραγικές περιπέτειες του Πινόκιο φαντάζουν πιο επίκαιρες από πότε, σε μια εποχή σκληρής πραγματικότητας, όπου τα πάντα αλλάζουν γρήγορα και καταλυτικά, θέτοντας ερωτήματα για τη θέση του παιδιού στη σύγχρονη κοινωνία. *Παίζουν: Γιώργος Βουρδαμής, Αντώνης Γκρίτσης, Χρήστος Δαλκυριάδης, Μιχάλης Κοιλάκος, Ιώ Λατουσάκη κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια:  Ενήλικες 10€ | Παιδικό – ένα 8€ | περιορισμένης ορατότητας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Rex Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Ταμεία Εισιτηρίων: 210 3301881 – 210 3305074.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Μαυρογεωργίου μαγεύεται από τον κόσμο του Πινόκιο12.09.2018

«ΠΟΥΠΟΥΛΑpp» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το νέο θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικός, «ΠΟΥΠΟΥΛΑpp», παρουσιάζεται, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε κείμενο Άγγελου Αγγέλου – Έμης Σίνη και σκηνοθεσία Φοίβου Συμεωνίδη. Η Στέλλα και ο γιος της ο Πολύκαρπος, μοιάζουν συχνά σαν να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Όταν μια μέρα κληρονομούν από την πλούσια θεία τους τέσσερα… πουπουλένια μαξιλάρια,  σίγουροι ότι πρόκειται για φάρσα, αποφασίζουν να μην τα κρατήσουν, αλλά να τα χαρίσουν από εδώ κι από εκεί. Όταν ανακαλύπτουν λίγο αργότερα ότι μέσα σε αυτά υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια ανεκτίμητης αξίας, κάνουν τα πάντα για να τα βρουν και να τα πάρουν πίσω. Και τότε μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού ξεκινά και μάς προτρέπει να αναλογιστούμε τί είναι πραγματικά πολύτιμο για εμάς, καθώς και την ουσία που κρύβεται πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων. *Παίζουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Γιάννης Οικονομίδης, Δημήτρης Φουρλής, Βασίλης Χατζηδημητράκης.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κυριακή στις 15:30
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12 €. Μειωμένο εισιτήριο για ομάδες (>20 ατόμων), ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Άνεργοι: 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. τηλ. 2103418550. 

«Αγγελίνα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το παραμύθι στης πολυαγαπημένης συγγραφέως Ξένιας Καλογεροπούλου, «Αγγελίνα», παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Μια παράσταση αφηγηματικού θεάτρου, με επίκεντρο μια ηρωίδα, που ξεπερνά κάθε εμπόδιο με ακλόνητη θέληση και απαράμιλλη γενναιότητα. Η Αγγελίνα ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με τον φούρναρη μπαμπά της. Ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικοπου να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά. Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. *Παίζουν: Αγγελική Φράγκου, Θωμάς Τσακνάκης, Γαλάτεια Μαρκαντώνη.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 15:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 5€ ΑμεΑ, φοιτητικό, ατέλεια, ανέργων, άνω των 65 Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: more.com. 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310.

«Οι Άθλιοι» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή του εμβληματικού αριστουργήματος του 19ου αιώνα, «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό, υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Υπάρχουν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που ο χρόνος δεν μπορεί να φθείρει, ούτε να αλλοιώσει την αξία τους και τα οποία αποτελούν πρότυπο ζωής για τον άνθρωπο. Ένα τέτοιο έργο είναι «Οι Άθλιοι». Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Όπως γράφει στις σελίδες του «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μην αναζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής». *Παίζουν: Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχάλης Μαρκάτης, Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Βασιλική Ανδρίτσου, Τάσος Χαλκιάς κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Σάββατο στις 14:30, Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Κανονικά εισιτήρια: €16, €14, €12 (θεωρείο). Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους & ανέργους. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) οικογενειακά εισιτήρια. Προπώληση: more.com
Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυντεχνία του Γέλιου: 12 χρόνια μεγαλώνει γερά παιδιά12.09.2018

 «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» στο Σύγχρονο Θέατρο

Φωτογραφία: Αντώνης Μπυριτζάς

Η Συντεχνία του Γέλιου, παρουσιάζει, στο Σύγχρονο Θέατρο, την εμβληματική κωμωδία του Φόλκερ Λούντβιγκ, «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι,   με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν … να παίξουν… Τα 4 φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τσιμεντένιο περιβάλλον σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι  και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο. *Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 11:30 . Επιπλέον παραστάσεις: 7, 14, 21 Απριλίου στις 14:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 €. ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10 €. Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8 €. Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380.

«Η Συμμορία του Μεσονυχτίου» στο Θέατρο Άνεσις

Η αγαπημένη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ντέιβιντ Ουάλιαμς παρουσιάζεται, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου. Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο, ακόμη και το πιο τρελό, φτάνει το ρολόι να χτυπήσει μεσάνυχτα, σε αυτή την τρυφερή, γεμάτη χιούμορ ιστορία όπου, μέσα από τη φιλία πέντε παιδιών, αναδεικνύεται η σημασία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. *Παίζουν: Δημήτρης Κολλιός, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Μυλωνόπουλος, Κορίνα Ντουλλάαρτ κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κυριακές 11:30 και 15:00.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26 Τηλέφωνο: 21 0771 8943.

«Τα Γενέθλια της Ριρίκας» στο Θέατρο Μεταξουργείο

Το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει «Τα Γενέθλια της Ριρίκας», μια  μουσικοθεατρική παράσταση για την αξία της φιλίας, βασισμένη στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Κηλαηδόνη, σε μουσική-στίχους της ίδιας και σκηνοθεσία της Γιασεμί Κηλαηδόνη. Τι θα συμβεί όταν τα γενέθλια μιας αρκουδίτσας κινδυνεύουν ν’ αποτύχουν παταγωδώς; Υπάρχει άραγε λύση και τι ρόλο θα παίξουν ο Πι, ο Ρο και ο Διονύσης ο Κροκόδειλος; Μια ιστορία που μιλάει με απλό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας και μας μαθαίνει ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει μια λύση. *Παίζουν: Μαρία Κηλαηδόνη, Θέμος «Apicos» Ρίζος, Αλέξης Στενάκης.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 10€ (γενική είσοδος) και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα 104 36, Μεταξουργείο – Πλατεία Αυδή, τηλ.: 210 523 4382.

«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» στο Θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς παρουσιάζει, στο Θέατρο Κάππα, ένα θέαμα για παιδιά που συνδυάζει επί σκηνής, το θέατρο, τους ηθοποιούς, τη μαγεία του σύγχρονου θεάτρου σκιών, με τη ζωντανή μουσική των String Demons. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Mike Kenny, «Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι», μια ιστορία ευαισθητοποίησης απέναντι στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την απομόνωση, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση. Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα. *Παίζουν: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος | Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κυριακή στις 11.30 π.μ 
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη | Τηλ. 2107707227, 2108827000.

«Μπες στα παπούτσια μου» στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα Ονειρόδραμα παρουσιάζει, στο Θέατρο Σταθμός, το «Μπες στα παπούτσια μου». Μια παράσταση – εργαστήριο που αγγίζει με βιωματικό τρόπο θέματα όπως είναι η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός, μέσα από μια διαδραστική ιστορία γεμάτη φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία και ένα εργαστήριο, ενσωματωμένο στην θεατρική διαδικασία, όπου τα παιδιά, μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού, «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου»,  καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και, παράλληλα, να ερευνήσουν τα συναισθήματα των υπολοίπων. Συγγραφέας: Γιώργος Μενδρινός. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης. Παίζουν: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 €, Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9 €, Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8 €. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267. 

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» στο Θέατρο Βεάκη

Φωτογραφία: Τερέζα Παλαιολόγου

Το«Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ, παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη, σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. 1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι “κατοικεί” εκεί περισσότερο από δύο αιώνες. Θα καταφέρει να τρομάξει τους Όουτις ή μήπως τελικά θα αρχίσει να τρέμει τους «τζαζ» Αμερικάνους νέους ενοίκους, σε αυτή τη χιουμοριστική αλληγορία  για τη σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, του συντηρητισμού και των μύθων, της ελεύθερης σκέψης και της λογικής; *Παίζουν: Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κυριακές στις 12:00.
Εισιτήρια: 7-8€ εξώστης, 10-12€ πλατεία. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0522 3522.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι γίνεται όταν το παιδικό θέατρο αγγίζει θέματα ταμπού;12.09.2018

«Ο αόρατος Τονίνο» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Δημήτρης Μυλωνάς (σκηνοθεσία) και η Σοφιάννα Θεοφάνους (διασκευή) μεταφέρουν, στην Παιδική Σκηνή του «Από Μηχανής», το βιβλίο του του Τζάνι Ροντάρι, «Ο Αόρατος Τονίνο». Μια ευρηματική, ευφάνταστη, αστεία και συγκινητική ιστορία για τη φιλία, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση, αλλά και τη μοναξιά σε κάθε ηλικία. «Δεν θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» εύχεται ο Τονίνο καθώς για άλλη μια φορά φτάνει αδιάβαστος στο σχολείο κι η ευχή του ευθύς πραγματοποιείται. Τί σημαίνει όμως είμαι αόρατος Κι αν η ζωή έχει στην αρχή πλάκα, αόρατος να κάνω σκανταλιές, να αποφεύγω το διάβασμα, να μην πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο, να μην έχω ευθύνες, να φέρνω τα πάνω – κάτω στους κανόνες του κόσμου των μεγάλων, πόσο διαρκεί αυτή η χαρά όταν ως επίπτωση, αφού δεν είμαι πλέον ορατός, προκαλεί την απομόνωση και τη μοναξιά; *Παίζουν: Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη. 
Παραστάσεις: Έως 26 Μαΐου 2024.  Σάββατο στις 15:00 – Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€ Ομαδικές κρατήσεις : 8€ (ομαδικά 20 ατόμων). Προπώληση: more.com
Από Μηχανής Θεάτρο Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5232097.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b