MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Κino Athens: Η Νίνα Βελιγράδη αναζητά ασταμάτητα νέες ταινίες και δηλώνει «αφόρητη ως διευθύντρια του φεστιβάλ»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Πίσω από το πολύ ενδιαφέρον project που ακούει στο όνομα «Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS» βρίσκεται η Νίνα Βελιγράδη, δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια. Λίγο πριν την πρεμιέρα, μιλήσαμε μαζί της για να μάθουμε περισσότερα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Tο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ογδόντα ανεξάρτητες ταινίες από κάθε είδος και κάθε γωνιά του κόσμου, θα κατακλύσουν την Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου. Οι ταινίες θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στην Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις, ενώ οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Πίσω από το πολύ ενδιαφέρον project που ακούει στο όνομα «Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS» βρίσκεται η Νίνα Βελιγράδη, δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια. Λίγο πριν την πρεμιέρα, μιλήσαμε μαζί της για να μάθουμε περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ2ο Φεστιβάλ Kino Athens: Οι δωρεάν προβολές και οι εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Ποια ανάγκη σας ώθησε στη δημιουργία του ΚΙΝΟ ATHENS;

Η ανάγκη που με ώθησε για το KINO ATHENS ήταν η αναγνώριση της έλλειψης ενός μεγάλου Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Κινηματογράφου από την Ελλάδα. Θεωρώ το σωστό μέρος για μία τέτοια δράση την πόλη των Αθηνών. Ήταν ένα Φεστιβάλ που ήθελα να δημιουργήσω από παλιά, συγκεκριμένα το 2013. Δυστυχώς η ύπαρξη τόσων πολλών άλλων Κινηματογραφικών Φεστιβάλ στην χώρα με κρατούσε πίσω. Όποτε αναλογιζόμουν το project, ερχόταν με την σκέψη «Kι άλλο Φεστιβάλ; Έχουμε αναρίθμητα». Και όμως, έπρεπε να έρθει η πανδημία COVID με την καραντίνα για να πω με βεβαιότητα: «Ναι, άλλο ένα Φεστιβάλ και οπωσδήποτε αυτό το Φεστιβάλ».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
WIPE Berlin: Το διεθνές αντισυμβατικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού κινηματογράφου κάνει στάση στην Αθήνα
Cine News
CineFIX: Η χειμερινή έκδοση "βλέπει" ντοκιμαντέρ - Το πρόγραμμα των πρώτων προβολών
Cine News
Emmy 2026: Ποιες σειρές αναδείχθηκαν οι καλύτερες της χρόνιας
Cine News
DISFF49: Ολόκληρη η ζωή χωράει σε μια μικρού μήκους ταινία
Cine News
Θα μιλάμε για τον Robert Pattinson του 2026 για πολύ καιρό ακόμα
Cine News
ANIMASYROS 2026: Οι ταινίες, τα αφιερώματα και τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν
Cine News
Monster – The Lizzie Borden Story: Ετοιμάσου για τη νέα true crime εμμονή σου
Cine News
DISFF49: Ένα αμαξίδιο και ένα τραγούδι του Dof Twogee σάρωσαν (σ)τη Δράμα
Cine News
Ζακλίν Λέντζου: Μεγάλη διάκριση στη Βενετία
Cine News
Το Fjord απέδειξε ότι το ευρωπαϊκό σινεμά (μπορεί να) είναι τολμηρό
Cine News
Crew Girl: Η νέα teen σειρά του Netflix που θα δούμε αυτό το ΣΚ
Cine News
«Στον Θρόνο του Ξέρξη»: Πού μπορείς να δεις την ταινία με τον Γιώργο Μαζωνάκη