MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Συναισθηματική ξεκούραση: Γιατί τη χρειαζόμαστε περισσότερο στη ζωή μας;

Πώς μπορούμε να ξεκουραζόμαστε συναισθηματικά;

Monopoli Team

Aν προσπαθήσεις να δώσεις προτεραιότητα στην ξεκούρασή σου, πιθανότατα να διαπιστώσεις πως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ξεκούρασης που ταιριάζουν στον καθένα. Η θεωρία αυτή, διατυπώθηκε από τη Dr. Saundra Dalton-Smith, γιατρό, ερευνήτρια, ομιλήτρια και συγγραφέα του βιβλίου Sacred Rest: Recover Your Life, Renew Your Energy, Restore Your Sanity. Υπάρχουν επτά τύποι ξεκούρασης που περιλαμβάνουν την πνευματική, συναισθηματική, δημιουργική, κοινωνική και σωματική ξεκούραση.

Είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε τους λιγότερο γνωστούς τύπους, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής ξεκούρασης. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς: το να κρατάς τα συναισθήματά σου, είτε για να ευχαριστήσεις τους άλλους είτε απλώς επειδή νιώθεις ανίκανη να τα εκφράσεις, απαιτεί πολλή ενέργεια.

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για συναισθηματική ξεκούραση;

Η αληθινή συναισθηματική ξεκούραση, έχει να κάνει με την επεξεργασία αυτών των συναισθημάτων και την αίσθηση ότι μπορείς να τα μοιραστείς με τους γύρω σου. Δηλαδή, να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς η κατάθλιψη επηρεάζει τη θερμοκρασία του σώματος;12.09.2018

«Η συναισθηματική ξεκούραση, αναφέρεται στη λήψη σκόπιμων μέτρων, για την επαναφόρτιση και την αναζωογόνηση της συναισθηματικής μας ενέργειας», λέει η Dr Rina Bajaj, συμβουλευτική ψυχολόγος. «Περιλαμβάνει το να αφιερώνουμε χρόνο για να επικεντρωθούμε στη συναισθηματική μας ευεξία και να ασχολούμαστε με δραστηριότητες, που μας βοηθούν να απελευθερώσουμε το στρες και την ένταση και να ανακτήσουμε μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας». 

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b