MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Chungking Express
Dolly
Dust to Dust
Father Mother Sister Brother
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Hokum
I was a stranger
Kuhle Wampe-Σε ποιον ανήκει ο κόσμος?
La dolce vita
Madonnas
Michael
Pillion
Primavera
Queer Movie Nights 2024
Sirât
The Drama
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Αμνετ
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Από το σούρουπο ως την αυγή
Βίλμα: Το τελευταίο αντίο
Γυναίκες έξω
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δυτικό μέτωπο
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Ενα τελευταίο για τον δρόμο
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζούσε τη ζωή της
Η Έλι και η παρέα των φαντασμάτων (μεταγλώττισμένη)
Η θάλασσα τον χειμώνα
Η καρδιά του ταύρου
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η οικογένεια Ντινοσάουρους (μεταγλωττισμένη)
Η πόλη του Θεού
Η όπερα της πεντάρας
Καποδίστριας
Κος κανένας εναντίον Πούτιν
Λευκά όρη
Λυκόφως
Μακρία
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Ο αρχηγός
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ομάχα
Ο μυστικός πράκτορας
Ο σερίφης
Περασμένες ζωές
Περσέπολις
Πριν την επανάσταση
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συντροφικότητα
Τελευταία κλήση
Το καταφύγιο στην Ομόνοια
Το μεγαλείο
Το χρώμα του ροδιού
Τρίχες κατσαρές (μεταγλωττισμένη)
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φτηνά τσιγάρα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Αισθηματική

Γυρίσματα της τύχης

Η πεντηκοστή ταινία του Γούντι Άλεν έχει γυριστεί στο Παρίσι και αποτελεί την πρώτη γαλλόφωνη ταινία της καριέρας του.

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 93'
Monopoli Team

Υπόθεση

Η νεαρή και φρεσκοπαντρεμένη Φανί συναντά στο δρόμο τυχαία τον παλιό της συμμαθητή Αλέν και κανονίζουν να βρεθούν σύντομα για να θυμηθούν τα ξένοιαστα εφηβικά τους χρόνια. Οι συναντήσεις τους πυκνώνουν όσο περνά ο καιρός και δεν αργούν να γίνουν εραστές. Όμως ο σύζυγος της Φανί αντιλαμβάνεται ότι κάτι έχει αλλάξει στη ζωή της γυναίκας του.

Όλα είναι θέμα τύχης

Ο Γούντι Άλεν στην πεντηκοστή ταινία του επανέρχεται στα προσφιλή του μοτίβα γύρω από τον επιδραστικό ρόλο του τυχαίου στις ζωές των ηρώων του αλλά και την καταστροφική ερωτική εμμονή. Το φιλμ που μοιάζει με μια πιο ανάλαφρη και χιουμοριστική βερσιόν του «Matchpoint»και του «Ονείρου της Κασσάνδρας» δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο εκείνα τα φιλμ. Ειδικά σε σχέση με το αριστουργηματικό φιλμ του 2006 που είχε πρωταγωνιστές τους Σκάρλετ Τζοχάνσον και Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, η νέα ταινία βγαίνει όχι μόνο υποδεέστερη αλλά σχεδόν λαβωμένη.

Παρά την απλότητα στην αφήγηση και τις χαραμάδες αισιοδοξίας που ανοίγει στο σενάριο του ο 88χρονος δημιουργός, η ταινία έχει χτυπητές αδυναμίες που προέρχονται από τη δυστοκία του στο να δέσει αποτελεσματικά τις δύο αντίρροπες τάσεις (κωμωδία και τραγωδία) στο ίδιο όχημα. Μην θεωρήσετε όμως πως το φιλμ είναι κακό.

Πρόκειται για μια ευχάριστη ταινία που βλέπεται με χαρακτηριστική άνεση, διαθέτει ένα άψογα φωτογραφημένο Παρίσι – τεράστια η συμβολή του έμπειρου διευθυντή φωτογραφίας Βιτόριο Στοράρο- και παρότι το πρωταγωνιστικό δίδυμο τωνΛου ντε Λαάζ και Νιλς Σνάιντερ δεν πείθει για την ερωτική χημεία του, κάποιοι δεύτεροι ρόλοι είναι απολαυστικοί στις δικές τους σκηνές.

Όπως η καταπληκτική Βαλερί Λεμερσιέ που δίνει μοναδική παράσταση στο ρόλο της μητέρας της Φανί που έχει λατρεία με τα αστυνομικά μυθιστορήματα και υποψιάζεται πως κάτι κρύβει ο κατά τα άλλα αψεγάδιαστος γαμπρός της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Coup de chance
Σκηνοθεσία: Γούντυ Άλεν
Σενάριο: Γούντυ Άλεν

Παίζουν: Γκρέγκορι Γκαντεμπουά, Γιάνικ Τσόιρατ, Βαλερί Λεμερσιέ, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Μέλβιλ Πουπόντ, Σάρα Μάρτινς, Άρνοντ Βίαρντ, Λου ντε Λάαγκε, Μπενουά Φόργκερντ, Νηλς Σνάιντερ

Διάρκεια: 93'
Χώρα: Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο,
Έτος: 2023

Rating: 2.5
Διανομή: Σπέντζος Φιλμ
Περισσότερα από CINEMA