MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ροχαλητό: Γιατί η θεραπεία του μπορεί να μας σώσει τη ζωή;

Όσοι πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια συχνά ροχαλίζουν δυνατά και η αναπνοή τους σταματά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

@unsplash
Monopoli Team

Τα άτομα που πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, εάν χρησιμοποιούν τη συσκευή CPAP που παρέχει θετική πίεση στους πνεύμονες και βοηθάει να παραμένουν ανοιχτοί οι αεραγωγοί.

Όσοι πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια συχνά ροχαλίζουν δυνατά και η αναπνοή τους σταματά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 οφέλη που θα συμβούν στον οργανισμό σου, αν κόψεις το αλκοόλ για 30 ημέρες12.09.2018

Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα και να προκαλέσει κόπωση. Μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Οι συσκευές CPAP παρέχονται στους ασθενείς για να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν καλύτερα. Έρευνα από το ισπανικό ινστιτούτο «Institut de Recerca Biomedica de Lleida», που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συνέκρινε μια ομάδα 3.638 ασθενών με υπνική άπνοια που ζουν στην Καταλονία και είχαν σταματήσει να χρησιμοποιούν τη συσκευή το 2011 με ισάριθμους ασθενείς που συνέχισαν να χρησιμοποιούν τη συσκευή τουλάχιστον μέχρι το 2015 ή μέχρι το θάνατό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπνική άπνοια: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει διάγνωση στις γυναίκες;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο SKAI.GR

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b