MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Γιατί θα ήταν καλό τα παιδιά να μην τρώνε ζάχαρη πριν κλείσουν τα 2

Η αποφυγή ή η μείωση της πρόσθετης ζάχαρης στη διατροφή του παιδιού σας μπορεί να είναι δύσκολη.

Monopoli Team

Τα πρόσθετα σάκχαρα είναι αυτά που προστίθενται στα τρόφιμα κατά την επεξεργασία ή την προετοιμασία ή αργότερα στο τραπέζι. Μπορεί να είναι φυσικά σάκχαρα, όπως το μέλι, ή τεχνητά, όπως το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Γιαούρτι, παιδικά σνακ, χυμοί φρούτων, επιδόρπια και γλυκά προϊόντα αρτοποιίας είναι οι πιο κοινές πηγές πρόσθετων σακχάρων στη διατροφή των βρεφών και των νηπίων.

Σε αντίθεση με τα σάκχαρα που υπάρχουν φυσικά στα φρούτα, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα λαχανικά, στο ψωμί και σε άλλα δημητριακά, η ζάχαρη που προστίθεται στα τρόφιμα είναι αυτή που θα ήταν καλό περιορίσετε από τη διατροφή των παιδιών. Γιατί όμως;

Από τη γέννηση έως τους 24 μήνες, η σωστή ανάπτυξη απαιτεί θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Τα τρόφιμα και τα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα παρέχουν πολλές θερμίδες – που αναφέρονται ως «κενές θερμίδες» – και σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 λόγοι για να τρως περισσότερα ροδάκινα12.09.2018

Η προσφορά τροφών με πρόσθετα σάκχαρα σε παιδιά από τη γέννηση έως τους 24 μήνες είναι προβληματική γιατί τρώνε σχετικά μικρές ποσότητες φαγητού σε αυτό το στάδιο. Για να έχουν λοιπόν μια υγιεινή διατροφή, τα τρόφιμα που τρώνε πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Εάν τα μικρά παιδιά χορταίνουν με τροφές που περιέχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη, αφήνουν λιγότερο χώρο για θρεπτικά τρόφιμα.

Επίσης τα παιδιά που τρέφονται με δίαιτες πλούσιες σε πρόσθετα σάκχαρα είναι πιο πιθανό από να έχουν μια σειρά από αρνητικές συνέπειες για την υγεία καθώς αναπτύσσονται, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής παχυσαρκίας, των καρδιαγγειακών παθήσεων και της τερηδόνας , σε σχέση με τα παιδιά που λαμβάνουν λιγότερη ζάχαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D (και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τις καταναλώνετε)12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b