MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Andrea Bocelli: Τα 10 πιο ερωτικά τραγούδια του εμβληματικού τενόρου

Λίγο πριν την μεγάλη επανασύνδεση του Andrea Bocelli με το ελληνικό κοινό την Τρίτη 18 Ιουλίου στο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ξαναθυμόμαστε 10 κορυφαίες ερμηνείες του εμβληματικού τενόρου που άφησαν εποχή.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα λίγοι καλλιτέχνες έχουν την ικανότητα να αγγίζουν τα βάθη της ψυχής. Ο Andrea Bocelli, ο διάσημος Ιταλός τενόρος, είναι αναμφισβήτητα ένας από αυτούς. Με την υποβλητική φωνή του, ο Μποτσέλι έδωσε νέα πνοή στην όπερα, παντρεύοντας με μοναδικό τρόπο την κλασική μουσική με στοιχεία ποπ, κατακτώντας παγκόσμια καταξίωση και φανατικό κοινό σε όλο τον πλανήτη.

Το μουσικό του κύρος αποδεικνύεται και από τα πολλά βραβεία που έχει λάβει, μεταξύ των οποίων μία Χρυσή Σφαίρα ενώ κατά τη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας συνεργάστηκε με μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Franco Zeffirelli, η Celine Dion, ο Elton John, η Dua Lipa και ο Ed Sheeran, ενώ το 1999 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την ταυτόχρονη κατοχή των θέσεων # 1, 2 και 3 στο κλασικό top 10 chart του Billboard.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο Andrea Bocelli, επιστρέφει για μια βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 18 Ιουλίου, προσφέροντας, για πρώτη φορά, μια σπάνια ευκαιρία στο ευρύ κοινό να απολαύσει και να μαγευτεί από τη φωνή του, το ήθος και το σκηνικό του ταμπεραμέντο.

Με αυτή την αφορμή ξαναθυμόμαστε 10 αξέχαστες ερμηνείες του που ανυπομονούμε να απολαύσουμε και πάλι!

#1 Your Love

Ξεκινάμε την λίστα μας με ένα άκρως τρυφερό και ρομαντικό τραγούδι, που δεν είναι άλλο απο το “Your Love“.  Δίνοντας έμφαση στην δύναμη που έχει η αγάπη, η οποία απομακρύνει κάθε ίχνος φόβου, η ερμηνεία του Andrea Bocelli δεν αποτυγχάνει να μας κάνει να δακρύσουμε. Δανεισμένο απο το soundtrack μιας κλασικής ιταλικής δραματικής/western ταινίας, σε μουσική του Ennio Morricone, ο αγαπητός τενόρος έχει καταφέρει να δώσει την δική του υπογραφή στο τραγούδι, προσίδωντάς του μία ακόμα πιο ερωτική υπόσταση.

#2 Il mare calmo della sera

Πολλοί απο εμάς, όταν ακούμε το όνομα Andrea Bocelli, αυτό το τραγούδι μας έρχεται πρώτο στο μυαλό. Χωρίς υπερβολές, πρόκειται για ρεσιτάλ ερμηνείας. Τόσο οι στίχοι που μας αγγίζουν σαν απαλό χάδι, ανατριχιάζοντας μας, όσο και η εντυπωσιακή ερμηνεία- κατάθεση ψηχής του ερμηνευτή, συνθέτουν ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά ρομαντικά τραγούδια του συγκεκριμένου είδους, Όπως ακριβώς αποδίδουν οι στίχοι, το τραγούδι μας δίνει την αίσθηση οτι βρισκόμαστε κάπου με θέα το ηλιοβασίλεμα, σε μία ήρεμη θάλλασα ένα απόγευμα…

#3 Per Amore

Με μία ερμηνεία γεμάτη πάθος, ο Ιταλός ερμηνευτής μας περιγράφει τι έχει κάνει για την αγάπη. Πρόκειται για ένα τραγούδι που θυμίζει παραπονεμένο μονόλογο, ο οποίος καταλήγει στην πικρή παραδοχή οτι ο έρωτας στον οποίο αναφέρεται έχει τελειώσει. Σε μουσική και στίχους της Ιταλίδας τραγουδοποιού, Mariella Nava,  ο Andrea Bocelli το συμπεριέλαβε στον δίσκο του 1995, “Bocelli”, αλλά και στον “Romanza” της ακόλουθης χρονιάς.

#4 Besame Mucho

Ίσως το πιο γνωστό ανάμεσα στα τραγούδια που πλαισιώνουν την λίστα μας. Έχει αναγνωριστεί ως το τραγούδι ισπανικής γλώσσας με τις περισσότερες επανεκτελέσεις. Μπορεί το Besame Mucho (Φίλα με πολύ) να έχει ερμηνευθεί απο ποικίλους καλλιτέχνες, όμως η εκδοχή του Andrea Bocelli είναι εκείνει που έχει χαραχθεί στις καρδιές μας.  Μικρό Fun fact: το κομμάτι γράφτηκε απο την Μεξικανή πιανίστρια και συνθέτη Consuelo Velázquez το 1940. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, έγραψε το τραγούδι σε μία περίοδο που δεν έιχε δώσει ακόμα το πρώτο της φιλί, καθώς θεωρούνταν αμαρτία. Το νόημα των στίχων, υπό την μελωδική φωνή του Andrea Bocelli, δημιουργεί μια μοναδική ερωτική ατμόσφαιρα.

#5 Ánema e core

Μιλώντας για την δύναμη της αγάπης και την ιδιότητά της να κυριέυει καρδιά και ψυχή, ο Andrea Bocelli μας ταξιδέυει με άλλο ένα ασύγκριτα ρομαντικό τραγούδι, απο τον δίσκο του 2012 “Passione”. Με την συνοδεία ορχήστρας και συγκεκριμένα τον αρμονικό ήχο του βιολιού που ταιριάζει απόλυτα, το τραγούδι απογειώνεται. Ακούγοντάς το, δεν αποτυγχάνει να μας ανατριχιάζει και να μας δίνει την αίσθηση οτι βρισκόμαστε σε μία γόνδολα, διασχίζοντας ένα γραφικό κανάλι κάπου στην Ιταλία, σε ρομαντική πάντα διάθεση.

#6 Quizas, Quizas, Quizas

Το Quizas, Quizas, Quizas, είναι επίσης απο τα πιο διάσημα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Bocelli. Έχοντας κουβανέζικες ρίζες, με αισθησιακούς ρυθμούς tango, το κομμάτι μας μεταδίδει με μία φρέσκια και παιχνιδιάρικη μελωδία την απελπισία ενος ερωτευμένου, ο οποίος παιδεύεται απο τον ασταθή και γεμάτο ερωτηματικά έρωτά του.

#7 Vivo per lei

Αναμφίβολα, ο Andrea Bocelli έχει γράψει ιστορία με το συγκεκριμένο. Το Vivo per lei (Ζω για σένα), απο το άλμπουμ “Bocelli” του 1995, αποτελεί  ένα αφοπλιστικά ρομαντικό τραγούδι. Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μελωδική ερωτική εξομολόγηση, καθώς με το πέρας των στίχων ερχόμαστε αντιμέτωπη με μία σπαρακτική κατάθεση ψυχης, που μένει ανεξίτηλη στο μυαλό μας. Μια λυρική ωδή στον έρωτα, απο αυτές που αρμόζουν σε φαινομενικές ιστορίες αγάπης.

#8 Time to Say Goodbye (Con te partirò)

Άλλο ένα απο τα iconic κομμάτια του επίσης iconic δίσκου “Bocelli”. Μέσα απο το Time to Say Goodbye (Con te partirò), ο Andrea Bocelli εκφράζει πολύ ποιητικά τα συναισθήματα που του προκαλεί η απουσία του άλλο του μισού. Σε ένα απολαυστικό ντουέτο με την Sarah Brightman, το τραγούδι καταφέρνει να αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, φτάνοντάς μας σε σημείο δακρύων.

#9 Solamente Una Vez

To  12ο άλμπουμ του μοναδικού καλλιτέχνη, “Amore” κυκλοφόρησε το 2006 και έφτασε τις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων chart, με highlight την τρίτη θέση στο Billboard 200. Απο τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για άλλον ένα δίσκο που αντιπροσωπευέι αυτό για το οποίο ο Bocelli είναι γεννημένος να υμνεί με την καθηλωτική φωνή του· τον έρωτα. Με το Solamente Una Vez(Μόνο μια φορά), ο τενόρος  επευφημεί το θαύμα του έρωτα, το οποίο όπως δηλώνει συμβαίνει μόνο μια φορά και κατέχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Λιώσατε ή ακομα;

#10 Cuando me enamoro

Για το τέλος κράτησα μία άκρως εξομολογητική, λάτιν ποπ μπαλάντα. Άλλο ένα κομμάτι απο το άλμπουμ “Amore”, το Quando me enamore (Όταν ερωτεύομαι), το οποίο αφηγείται με μελωδικό τρόπο μια μγάλη ιστορία αγάπης. Ένας άνδρας, ο οποίος είναι τρελά ερωτευμένος με μία γυναίκα και της εξομολογείται οτι θα έκανε τα πάντα για εκείνη. Όμως το ατυχές ερωτικό παρελθόν του στέκεται εμπόδιο. Ο Andrea Bocelli αποδεικνύει με άλλο ένα τραγούδι, την ιδιότητά του να μας συνεπαίρνει και να μας δίνει την ψευδαίσθηση πως είμαστε ήρωες ενός ρομαντικού παραμυθιού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ANDREA BOCELLI – Live in Concert
18 Ιουλίου 2023, Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας
Ώρα έναρξης: 21:30
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 49,50 ευρώ
Σημεία Προπώλησης

  • Ηλεκτρονικά: viva.gr
    Τηλεφωνικά: 11876
  • Σε όλα τα Viva Spots (Καταστήματα Nova, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s)
  • Δίκτυο Public – Public online: http://tickets.public.gr/
    Kαταστήματα Public- https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp
Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b