MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Λιονέλλα, του Σπύρου Σαμάρα στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Ο μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής φέρνει στο φως άλλο ένα σπουδαίο έργο της ελληνικής μουσικής, τη «Λιονέλλα», του Σπύρου Σαμάρα στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team

Ο Βύρωνας Φιδετζής παρουσιάζει τη “Λιονέλλα” του Σπύρου Σαμάρα, ως όπερα σε τρεις πράξεις (σε συναυλιακή μορφή) στο Δημοτικό Θέατρο “Ολύμπια”, το Σάββατο 6 Μαϊου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

Η μουσικολογική σκαπάνη του Βύρωνα Φιδετζή φέρνει στο φως άλλο ένα σπουδαίο έργο της ελληνικής μουσικής. Γραμμένη στα τέλη περίπου της πρώτης και εκρηκτικής συνθετικής περιόδου του Κερκυραίου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα, η «Λιονέλλα» παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1891 στην Σκάλα του Μιλάνο.

Μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα δεν υπήρχε καμία πρόσβαση στο συγκεκριμένο έργο, με εξαίρεση τη μικρή «Ουγγρική Ραψωδία». Τη νέα ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Βύρων Φιδετζής το 2021, με βάση το σπαρτίτo της «Λιονέλλα», το οποίο μοιάζει να είναι το μόνο που διεσώθη στο πέρασμα των χρόνων.

Η όπερα αναφέρεται στο πάθος του Ούγγρου ευγενή και αξιωματικού του στρατού, Αντόρ, για τον τζόγο. Αυτό το πάθος κερδίζει ακόμα και τον έρωτά του για τη Λιονέλλα, μια νεαρή, όμορφη τσιγγάνα, που λόγω της μεγάλης της αγάπης για τον Αντόρ απαρνήθηκε την οικογένειά της και τη φυλή της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας

Μουσική Διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής

Παίζουν: Αντόρ: Δημήτρης Πακσόγλου, Έρικ: Χρήστος Κεχρής, Ελίας / Μαύρη μάσκα: Χάρης Ανδριανός, Βάικ: Χριστόφορος Σταμπόγλης

Τιμές Εισιτηρίων: Περιορισμένης ορατότητας €5 Δ' Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών) €10 Γ' Ζώνη €12 Β' Ζώνη €15 Α' Ζώνη €20 Διακεκριμένη Ζώνη €25 Προεδρικό Θεωρείο €35
Διάρκεια Παραστάσεων: Σάββατο 6 Μαϊου
Πληροφορίες: TICKET SERVICES - εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου - τηλεφωνικά: 2107234567 - online: www.ticketservices.gr
Παραστάσεις: Σάββατο στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/lionella-theatro-olympia/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια,Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79 τηλ. 210 3642540
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b