MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς να φροντίσεις το έντερό σου και να καταπολεμήσεις το φούσκωμα

Το φούσκωμα είναι το άβολο αίσθημα πληρότητας στο στομάχι σας.

Monopoli Team

Αν και πολύ συνηθισμένο, το φούσκωμα είναι δυσάρεστο και ένα πρόβλημα που οι άνθρωποι ελπίζουν να ανακουφίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και ενώ οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν περιστασιακά φούσκωμα, για άλλους, μπορεί να είναι ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα.

Η μη ισορροπημένη διατροφή, οι τροφικές δυσανεξίες, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και οι πεπτικές παθήσεις είναι από τις πολλές αιτίες του φουσκώματος. Τι μπορείτε να κάνετε μερικά για να νικήσετε το φούσκωμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν έχεις δυσκοιλιότητα12.09.2018

Βοηθούν τα προβιοτικά με το φούσκωμα;

Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στο φούσκωμα αποκαθιστώντας την ισορροπία των βακτηρίων στο μικροβίωμα του εντέρου. Συχνά, η ανισορροπία καλών και κακών βακτηρίων είναι ο ένοχος πίσω από το φούσκωμα και την υπερβολική παραγωγή αερίου. Η λήψη προβιοτικών θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων του κατώτερου γαστρεντερικού συστήματος.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα προβιοτικά μπορούν να βελτιώσουν τα πεπτικά προβλήματα για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Λειτουργούν ανακουφίζοντας το φούσκωμα και τον κοιλιακό πόνο, επιβραδύνοντας τον χρόνο διέλευσης του παχέος εντέρου και βελτιώνοντας τη συνοχή των κοπράνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρούτα και απώλεια βάρους: 4 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b