MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν έχεις δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα και οι αιτίες είναι πολλές.

@unsplash
Monopoli Team

Η δυσκοιλιότητα ορίζεται τεχνικά ως 3 ημέρες χωρίς κίνηση του εντέρου, ωστόσο, αυτό ποικίλλει ευρέως από άτομο σε άτομο. Η κίνηση του εντέρου τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι φυσιολογική για ένα άτομο, ενώ οι καθημερινές κινήσεις του εντέρου μπορεί να είναι φυσιολογικές για ένα άλλο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D (και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τις καταναλώνετε)12.09.2018

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες δυσκοιλιότητας. Για παράδειγμα, η έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή, η μη λήψη αρκετών υγρών και τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν καταστάσεις υγείας όπως κοιλιοκάκη ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εγκυμοσύνη, παράγοντες τρόπου ζωής, ακόμη και αλλαγή στη ρουτίνα.

Έτσι λοιπόν όταν έχετε δυσκοιλιότητα το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κάνετε ακούσια είναι κάτι που μπορεί χειροτερέψει το πρόβλημα. Γι αυτό και παρακάτω θα δούμε μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν έχετε δυσκοιλιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Γιώργος Αδάμος του “Exis” μάς εντάσσει στην κουλτούρα των wellness retreats12.09.2018

Λάθος 1: Τρώτε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Tα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να προσφέρουν ευκολία, αλλά μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα επιβραδύνοντας το πεπτικό σύστημα. Και αυτό συμβαίνει επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα συχνά στερούνται φυτικών ινών, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κίνηση του εντέρου.

Επιπλέον, περιέχουν «υψηλά επίπεδα trans λιπαρών , τα οποία αυξάνουν τη φλεγμονή του εντέρου και πρόσθετα όπως συντηρητικά, γλυκαντικά ή χρωστικές ουσίες, που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία του μικροβιώματος του εντέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι να κάνετε αν έχετε κουραστεί με τις δίαιτες12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Χωρίς κατηγορία
VIMA_WEB3b